31. kolo
11.04.2015 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - SD Eibar 3:0

Real Madrid si bez větších obtíží poradil s Eibarem, nadělil mu tři branky a bere si ze zápasu stejný počet bodů. O góly se podělilo trio Cristiano Ronaldo, Javier Hernandez a Jesé, který sedm minut před koncem uzavřel skóre zápasu. Eibar sice bojoval, ale na favorita neměl.

Real Madrid vyrukoval na svého soupeře v poměrně ofenzivní sestavě, která čítala jména jako Luka Modrić, Isco, Cristiano Ronaldo nebo Javier Hernandez. Nakonec se trefily všechny tři útočné hroty, na které trenér Carlo Ancelotti spoléhal. Prostor před brankářem Keylorem Navasem čistila čtveřice Arbeloa, Varane, Ramos a Marcelo. Eibar se vepředu spoléhal na trio Capa Rodríguez, Lara, Berjón, které doplnil jediný hrotový útočník Eibaru Manu Del Moral.

Real Madrid na nic nečekal a už ve třetí minutě si připsal první povedenou akci, která mohla skončit brankou. Isco se krásnou individuální akcí dostal až na hranu šestnáctky, rozhodl se odtud vypálit a brankář Xabi Irureta se jen ohlížel za projektilem, který zamířil těsně vedle tyče. Několik standardních situací na obou stranách k brance nevedlo, i když Luka Modrić našel povedeným pasem naskakujícího obránce Varaneho. Jeho hlavička ale mířila těsně vedle.

Po dvaceti minutách Real udeřil, ale jeho radost nemohla trvat moc dlouho. Celá akce začala u aktivního mladíčka Isca, který obešel jednoho protihráče a vypálil. Jeho rána skončila na tyči, odkud se míč odrazil k připravenému Javierovi Hernandezovi. Ten stál ale v ofsajdu, takže branka platit nemohla. O minutu později byl před vápnem faulován chorvatský záložník Luka Modrić a Real trestal poprvé. Ke standardní situaci se postavil Cristiano Ronaldo a svou typickou střelou překonal brankáře Iruretu. Před ním ještě střela skočila, na což brankář hostí nedokázal reagovat - 1:0.

O pouhé dvě minuty mohlo svítit jméno populárního Portugalce na střelecké listině podruhé. Javier Hernandez se totiž skvěle uvolnil na kraji vápna a před bránu posílal lahůdkový centr. Na ten si Ronaldo také nabíhal, ale ve skluzu poslal míč jen těsně vedle tyče! Po půl hodině hry Real navýšil své vedení. Marcelo proběhl s míčem u nohy k vápnu, odcentroval před bránu a tam se včas k hlavičce dostal Hernandez. Malý hrášek, jak zní jeho přezdívka, jen hlavou trkl do míče a poslal jej za záda soupeřova brankáře - 2:0.

Krátce před změnou stran ještě pálil Ronaldo, který si naběhl k vápnu, ale brankář Irureta byl včas na zemi a střelu vyrazil. Po změně stran byl aktivnější opět domácí tým. Zhruba 4 minuty po příchodu ze šaten Jesé našel dobrou přihrávkou Modriče, jenž vypálil. Mířil ale jen doprostřed brány, kde byl bezchybný Irureta. Arbeloa našel úplně volného Hernándeze v šestnáctce, ale ten druhou branku nepřidal a zamířil těsně vedle. Osmělil se také soupeř. Borja hledal centrem do běhu Del Morala, jeho pokus byl příliš dlouhý. Realu následně nevyšla kombinace mezi Chicharitem a Ronaldem.

Patnáct minut před koncem utkání se k míči na vápně dostal po zpětné nahrávce opět Javier Hernandez, ale pálil jen do blíže postaveného soupeřova obránce. Sedm minut před koncem se prosadil také třetí ofenzivní hráč Realu Madrid. Mladík Jesé předvedl skvělý průnik do šestnáctky, pohrál si s obranou a vypálil k tyči. Brankář Irureta byl bez šance a potřetí inkasoval - 3:0. Real už zbytek utkání v klidu dohrál.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

aby jste se s těma vysokýma výhrama nedivili. Nebude hrát Kroos, Ronaldo a James Rodríguez kvůli kartám a Pepe je ještě zraněný.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kedže bude hrať aj ronaldo 4:0

Reagovat
boryland

1:1.......

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim, proc v predpokladane, pravdepodobne sestave neni Bale ???

Reagovat
smazaný uživatel

Aaaa pardon uz jsem se docetl, jen mi to tady v clanku chybelo: Přestože Gareth Bale odehrál celé utkání proti Granadě, nadcházející ligový duel s Eibarem se waleské hvězdy týkat nebude. Balea nadále trápí zranění chodidla, kouč Carlo Ancelotti se ho tak rozhodl šetřit pro blížící se utkání Ligy mistrů s Atléticem Madrid.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele