21. kolo
31.01.2015 16:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Real Madrid - Real Sociedad 4:1

Jde to i bez Cristiana Ronalda. Real Madrid doma proti Realu Sociedad nepřipustil překvapení vyjma brzkého inkasovaného gólu a pohodlně zvítězil 4:1. Díky brankám Jamese Rodrígueze, Sergia Ramose a dvěma trefám Karima Benzemy se tak Bílý balet nadále drží na první příčce, zatímco Sociedad zůstává v dolní polovině tabulky a David Moyes pořád čeká na svou první venkovní výhru v novém působišti.

Uběhlo přitom pouhých čtyřicet vteřin a hosté se již ujali nečekaného vedení. Rohový kop totiž na zadní tyči usměrnil do sítě nikým nehlídaný Gorka Elustondo. V tu chvíli si leckdo mohl vzpomenout na nedávný zápas Sociedadu s Barcelonou, kde Baskové rovněž díky brance ze samého úvodu uhráli překvapivou výhru 1:0. Favorit se však tentokrát oklepal téměř okamžitě a nic podobného nedovolil. Jen krátce po rozehrávce ze středového kruhu se k centru zleva dostal Marcelo a hlavičkující Rodríguez střelhbitě hlavou vyrovnal.

V šílených minutách na úvod první půle se poté málem znovu ujali vedení hosté ze Sociedadu, jenže tentokrát Granero po kombinaci se Sergiem Canalesem zamířil z hranice pokutového území těsně vedle, a Elustondo pak zase nedal své ráně dostatečnou sílu, aby překonal pozorného Casillase. Navzdory přímočarému startu do utkání Sociedad brzy pohasl a přenechal iniciativu favorizovaným domácím. Brankář Rulli sice zprvu odolával při pokusech Benzemy, Rodrígueze i opakované snaze Garetha Balea, ale madridští přece jen své úsilí přetavili v obrat skóre ještě do poločasu.

Osm minut před odchodem do šaten se znovu po centru aktivního Marcela strhnul v šestnáctce hostí zmatek, po němž se Rullimu podařilo vychytat střelu Benzemy pouze za cenu vyražení míče k nohám Ramose, jenž bez okolků napálil do sítě svůj třetí zásah sezony. Těsně před koncem první půle měl ještě navýšit vedení Realu Bale, jenže tváří v tvář odkryté bráně otřel svou ránu smolně o bránícího soupeře, což míč vychýlilo mimo tři tyče. Na velšského reprezentanta se tak znovu z tribun sesul nespokojený pískot...

Po změně stran dominance domácích pokračovala a brzy se také projevila na vylepšení skóre. Bale se tentokrát neměl k zakončení sám a místo toho přenechal míč pro Benzemu, který zblízka zívající brankou před sebou nepohrdnul. Francouzský útočník pak stihnul přidat ještě jeden zásah, a že to stálo za to. Po jemné kombinaci s Iscem se Benzema nerozpakoval se střelou a krásně vymetl horní růžek Rulliho branky - jen posuďte sami .

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.V Córdobě jsem je na remízu začal a dalších 14 kol to při těch kurzech utáhnu.

Reagovat
valloire

6-0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 REAL

Reagovat
RS

2:2

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jako obvykle 3:0.i bez kristiána

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
RS

Co to hrajeme? Od 60.minuty Real polevil, mohli jsme pritlacit, misto toho se od jejich vapna vykombinujeme k vlastni brane

Kdyz jdeme do kontru, hrac s micem predbehne nase atojici hrace.

Strasna prochazka, co vystridal Carlos a Sergio

Reagovat
roberos

Konečně si Benzema dal góly (přeju mu to) když nemusi CR16 (Penaldo) přihrávat ale múže sám střílet!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele