14. kolo
06.12.2014 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Nezastavitelný Ronaldo hattrickem zbořil Celtu i nový rekord

Vítězná série Realu Madrid pokračuje i po čtrnáctém kole Primera División. Již osmnácté prvenství za sebou si Bílý balet připsal na domácí půdě proti Celtě Vigo, když díky hattricku Cristiana Ronalda zvítězil 3:0. Pro portugalskou superhvězdu šlo již o třiadvacátý hattrick ve španělské lize, přičemž nikdo v její historii na tuto metu nedosáhl.

Všechno odstartovala značně kontroverzní situace z šestatřicáté minuty, kdy si Ronaldo sám takto vybojoval pokutový kop , který následně s přehledem sobě vlastním proměnil. Po změně stran pak kapitán portugalské reprezentace přidal ještě další dva zásahy a dostal se díky tomu na jubilejní metu dvou set ligových branek. Potřeboval k tomu pouze 178 utkání. Svým hattrickem navíc překonal Telma Zarru i Alfreda di Stefana a osamostatnil se na čele historických tabulek.

A ještě jeden rekord má nyní Real na dostřel - pokud zvítězí i v blížícím se zápase Ligy mistrů doma s Ludogorcem, počet devatenácti vyhraných utkání v řadě předčí i dosavadní počin Barcelony za slavných dob pod vedením Franka Rijkaarda v letech 2005 a 2006. Tytam jsou porážky z úvodu sezony, kdy nejprve Atlético Madrid ovládlo španělský superpohár, a poté následovaly i dvě prohry v ligové soutěži...

Středobodem všech úspěchů posledních měsíců byl samozřejmě Cristiano Ronaldo. Jeho forma mu za stávajících čtrnáct ligových kol vynesla již třiadvacet gólů, což je suma, na kterou nedosahuje ani většina prvoligových klubů. Zvláště Celta Vigo již v minulých letech byla Ronaldovým oblíbeným soupeřem (devět zásahů v posledních pěti střetnutích hovoří za vše), a tak nebylo překvapením, když se stejný scénář opakoval i v sobotu.

První gól však rozhodně nenesl gloriolu Ronaldovy neuvěřitelné formy, naopak dal připomenout na jedno z mála negativ, která portugalskou superstar kazí v očích kritiků. Devět minut před koncem první půle totiž po jemném kontaktu s Jonnym, který se navíc dle opakovaných záběrů dost možná udál ještě vně pokutového území, se Ronaldo při náběhu na Marcelův nepřesný centr skácel k zemi jako podťatý, a k překvapení hostí si tím vymodlil pokutový kop. Sergio Álvarez následně poprvé kapituloval, když si vybral špatnou stranu.

Po změně stran pak Real ve snaze navýšit náskok nadále útočil, ovšem ani Bale, ani Ronaldo, a ani Rodríguez si na Álvareze se svými pokusy zpočátku nepřišli. Až po hodině hry znovu udeřila největší hvězda výběru Carla Ancelotiho, když přesnou ranou z hloubi pokutového území využil odraženého míče k druhému gólu zápasu. Na druhé straně mohl zdramatizovat průběh utkání Nolito, když málem nachytal svým přímým kopem v nedbalkách Ikera Casillase.

Žádnou nejistotu však Real nakonec nepřipustil. Devět minut před koncem totiž Cristiano Ronaldo dokonal svůj další velký večer, když ranou na zadní tyč přetrhal rekord v počtu hattricků a uzavřel skóre se stavem 3:0. Atlético Madrid tak nadále na svého městského rivala ztrácí čtyři body, zatímco Barcelonu opět čeká dotahování, které může stáhnout na dva body, pokud v neděli přehraje v barcelonském derby Espanyol.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

něco mezi 4:0 a 8:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
valloire

7-1

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
7C.Ronaldo

krása hattrick

Reagovat
Novasik

Snad Cris prekona rekord 50 golu v lize

Reagovat
roberos

NO pomocí herectví, pemalt a odražených míču jich dá 60 .

Reagovat
smazaný uživatel

jojo,nebejt tohohle tak nedá ani gol....Bože to sou rozumy

Reagovat
roberos

Penalty a dorážky do brázdné a spousta střel nazdarbúh ( jen aby si dal gól ) Ronaldo není týmový hráč ten hraje na sebe a teprve pak ho zajímá tým on sám nic nevytvoří - při pokusu o kličku bych se bál že si zlomí nohu ( jeho bezúčelné přešlapovačky jsou k smíchu ) kdyby ho beci pořádně obsazovali tak si ani neškrtne.

Reagovat
arsavin

Zajímavá rada . Ty být trenérem, tak ti Real nikdy gól nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Je velikánská škoda, že ještě žádnou relevantní osobu nenapadl tenhle ve své prostotě geniální recept, jak Ronalda zastavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ze je jeden mezi prvnima v asistencich(8) takze mi neprijde ze soluje

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Penaldo, ktery perfektne nasimuluje penaltu a pak strili goly.... už má 6 penalt to je moc toto

Reagovat
roberos

Ronaldo-Penaldo-Simulando přihrává jen když musí a předtím si dá gól nebo dva je to sólista kterégho dělají spoluhráči. Bránit jeho je rozhodně o dost lehčí než Messiho,Robbena atd. proti Realu hrajou některé týmy dost otevřeně proto ten sprintér se dostává do šancí( co ontoho spálí ) stačilo by kdyby ho obsazovali a nenechávali samotného před brankou tak je po střeleckých hodech včetně penalt.

Reagovat
vanGomm

Ronaldo je vyjímečný hráč a proto ty góly jednak dává a i na ně nahrává.Fotbal sleduji už přes 50 let a Ronaldo je momentálně jeden z nejlepších hráčů součastnosti,neli vůbec nejlepší.A určitě se na něj bude po čase vzpomínat stejně,jako na hráče jako byli Pelé,Eusebio,Cruyff,Beckenbauer,Maradona,G.Müller,Seeler,Platini a mnozí další.Z Tebe mluví pouze nenávist.Jinak si to neumím vysvětlit.

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele