7. kolo
05.10.2014 21:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Athletic Bilbao 5:0

Real si znova s chutí zastřílel, tentokrát rozdrtil Bilbao 5:0 a sune se tabulkou vzhůru. Za domácí vstřelil už třetí hattrick v sezóně Ronaldo a dvě trefy přidal Karim Benzema. Hosté byli bezbranní a od ještě většího výprasku je zachránil jen brankář Iraizoz. Real je nyní čtvrtý, Baskové se stěhují do sestupového pásma.

Real od úvodního hvizdu na nic nečekal a hned z první větší akce udeřil. Skvělá rozehrávka na pravé straně vyústila v centr Balea a na vysoký míč si na zadní tyči i přes stínění De Marcose naskočil Cristiano Ronaldo - 1:0! Po oslavném tanečku zavládlo v řadách Realu uklidnění a přicházely další šance. V 7. minutě pálil z vápna znova Ronaldo, Iraizoz však odvrátil na roh. I díky zlepšené defenzívě a tvrdšímu přístupu, o kterém svědčila i obvázaná hlava Beňata po střetu s Carvajalem, se Bilbau podařilo přežít další půlhodinu bez úhony.

Ve 41. minutě však obrana Lvů musela znova kapitulovat. Při rohovém kopu Modriče se ve vápně Bilbaa nejvýše vyšplhal Karim Benzema, jenž hlavou poslal míč od země za záda marně se natahujícího Iraizoze - 2:0! Do šaten tak šli domácí se zaslouženým dvougólovým vedením.

Druhá půle pokračovala v intencích té první. Real svého soupeře jednoznačně přehrával a bylo otázkou času, kdy svůj náskok navýší. Blízko tomu byl v 50. minutě Bale, jeho technický pokus po přihrávce Ronalda ale skončil vysoko nad. Další branky se tak téměř 78 tisíc diváků dočkalo až o pět minut později. Benzema vysunul rychlým pasem Balea, velšský reprezentant naservíroval před Iraizoze přesnou přihrávku na nabíhajícího Ronalda a portugalský kanonýr už měl lehkou práci - 3:0!

O pár okamžiků později mohl zvýšit na rozdíl čtyř branek Bale, jenže ten po kombinaci s Jamesem branku opět minul. Na druhé straně se vzápětí hnal do šance Gómez, Casillas si však prostor u tyče pohlídal a nepřipustil návrat Basků do utkání. Skóre se znova měnilo v 69. minutě. Po pasu Modriče běželi všichni z tria BBC na bezmocného Iraizoze, Ronaldo se ve vápně Basků zachoval kolegiálně a daroval gól zcela volnému Benzemovi. Kop do prázdné branky znamenal vedení 4:0 pro domácí! O vítězi zápasu bylo sice dávno rozhodnuto, alespoň čestný úspěch si však hosté připsat chtěli. Ofenzivní zmar Bilbaa však znova demonstroval Guillermo, jenž v 78. minutě ze dvou metrů napálil jen připraveného Casillase.

Na opačné straně musel Iraizoz v brance Bilbaa čelit i v poslední desetiminutovce nájezdům Bílého baletu, třiatřicetiletý gólman odolal střelám Balea i Ronalda, nicméně těsně před vypršením hrací doby si portugalský reprezentant přece jen připsal hattrick. Běžela 88. minuta, když Pepe napřáhl po míči letícím do vápna hostů, balón sice dobře netrefil, ale míč se po odrazu od Ronalda i tak dostal do branky Lvů! Šťastná Ronaldova trefa zaokrouhlila skóre na 5:0. Real tak pokračuje ve vynikajících výsledcích a v příštím kole už může atakovat první trojku. V Bilbau se naopak musí něco hodně rychle změnit, aby se Valverdeho tým konečně vyhrabal z hluboké herní krize.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

remizka

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Ronaldo vlastní)

Reagovat
smazaný uživatel

z přímého kopu

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vase tipy byly famozni

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je neuvěřitelnej, bravo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele