34. kolo
30.04.2015 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Valencia CF 1:1

Hodně atraktivní a emotivní utkání hostil stadion Teresa Rivero v Madridu, kde své domácí zápasy hraje Rayo Vallecano. Rayo dnes uvítalo ambiciózní Netopýry, ale ti nakonec odjíždějí z Madridu jen s jedním bodem v kapse. Domácí poslal do vedení Adrián Embarba, ale ve druhé půli srovnal na konečných 1:1 Daniel Parejo. V zápase jsme viděli ještě dvě červené karty.

Valencia přijížděla na stadion do Madridu jako jasný favorit a její boj o tři body měl být spíše formální záležitostí. Nutně potřebovala zazářit, aby si pojistila čtvrtou příčku před dotírající Sevillou. To se jí ale nakonec nepovedlo a Netopýři se tak musí o své místo nadále bát. Začali přitom poměrně ofenzivně. Do základu se vešla útočná trojice Rodrigo, Negredo, Piatti. Míče jim připravovala záložní řada v podání hráčů jako Parejo, Pérez, Gomes. Ani domácí se nebáli vyrukovat s ofenzivní sestavou a o útočení se měla starat čtveřice Embarba, Bueno, Kakuta a Manucho.

Po pěti minutách se ke střele z větší vzdálenosti odhodlal Rodrigo. Pálil ale z velkého úhlu a vysoko nad branku. Po osmi minutách se do velké šance dostal útočící Daniel Parejo, který se dostal k míči ve vápně a krásnou ranou pálil jen do kolene připraveného brankáře Toňa. Zatímco hosté se snažili spíše tvořit hru a kombinovat, domácí se k míči dostávali pozvolna. Střelou z otočky se ukázal talentovaný univerzál Gael Kakuta, jenže mířil hodně mimo.

Hodně aktivním hráčem byl Rodrigo, který si udělal místo za obránci Raya a tvrdou ranou prověřil brankáře Toňa. Ten byl ale včas připraven a jeho ránu zlikvidoval. Po osmnácti minutách měla Valencia obrovskou smůlu. Respektive ji nepodržel vlastní brankář. Po akci Raya se míč dostal k Adriánovi Embarbovi, který jen tak zkusmo vypálil. Ačkoli se nejednalo o moc dobrou střelu, chybu vyrobil brankář Diego Alves, který propustil balon za svá záda, neboť mu vypadl z rukavic!

Valencia musela dotahovat a to byl scénář, se kterým pravděpodobně moc nepočítala. André Gomes se vší silou opřel do míče, ale mířil přes celé vápno mimo. Pět minut před změnou stran se k míči za vápnem dostal Rodrigo, který ještě vybízel nabíhajícího útočníka Negreda. Jenže ten ve skluzu minul bránu zhruba o metr! Do druhého poločasu už nevyběhl Pablo Piatto, který byl nahrazen Sofianem Feghoulim.

Po hodině hry se na domácí Rayo usmálo štěstí, když Daniel Parejo vypálil ke vzdálenější tyči a po hříchu trefil přesně vzdálenější tyč. Od ní se míč odrazil zpět do pole na záda brankáře Toňa. Přesně poté si ale Rayo zkomplikovalo celou situaci vlastně samo, když Jorge Morcillo zatáhl za poslední možnou brzdu a zkosil pronikajícího protihráče těsně před vápnem. Penalta se sice nepískala, ale standardní situace ve prospěch Valencie ano. A Netopýři jí využili náramně, když se k míči postavil Daniel Parejo, opřel se do míče vší silou a Toño neměl nejmenší nárok - 1:1.

Dvacet minut před koncem utkání se do obrovské šance dostal Gael Kakuta, který pálil velmi dobře, ale ještě lépe zasáhl Diego Alves. André Gómes posléze jen těsně minul tyč Toňovy brány. A Trashorras jen těsně minul tyč brány hostujícího celku! Patnáct minut před koncem nervy tekly na obou stranách. Na té hostující to odnesl Rodrigo, kterého povalil ve snaze získat míč brankář Toňo a Rodrigo neunesl tíhu okamžiku. Svého konkurenta podkopl a sudí jej poslal ze hřiště! Pět minut před koncem utkání se k hlavičce na malém vápně dostal Feghouli, ale brankář Toňo spasil svůj celek.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Z toho zápasu mám docela strach ... doufám ve tři body ... 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele