32. kolo
19.04.2015 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - UD Almería 2:0

Rayo Vallecano si poradilo s Almerií a je na desátém místě. Hosté naopak odjíždějí domů bez bodů a jsou na osmnácté pozici. Po dvaceti minutách vstřelil první branku utkání Antonio Amaya a na něj navázal ještě ke konci utkání druhou brankou Miku, který se trefil v 90. minutě.

Domácí byli jasnými favority tohoto utkání a od začátku se snažili tvořit hru. Kakuta se dobře uvolnil na pravé straně, ale následný centr už nebyl tak dobrý, takže brankář Rubén míč v pohodě chytil. Po patnácti minutách se na straně uvolnil Wellington Silva, ale jeho centr už nemířil přesně. Bifouma se probíjel do vápna, ovšem nedokázal obejít stopera Almeríi. Pak už jsme se dočkali první branky utkání, která padla do hostující sítě. Rohový kop byl domácím týmem rozehrán na krátko, Zé Castro centroval do vápna a v něm se krásnou hlavičkou prosadil Antonio Amaya - 1:0 pro Rayo.

Za dvacet minut toho Almería mnoho nepředvedla a tento výsledek zcela odpovídal předváděné hře. Domácí byli aktivnější, více hrozili a snažili se dostat hosty pod tlak. To se jim dařilo díky faulům a především díky kombinační hře. Almería směrem dopředu nedokázala vyprodukovat téměř nic.

Po třiceti minutách se ve vápně ocitl Wellington Silva na zemi a chtěl, aby na jeho osobu byl odpískán faul, ale Jesús Gil Manzano byl jiného názoru a nepískal. Po centru z pravé strany se dostal k hlavičce Adrian, ale nemířil přesně. Na konci první půle se ještě do šance probíjel Bifouma, ale místo zakončení se do míče zamotal a nezakončil. Po změně stran se do šance hnal Partey, ale pálil jen hodně mimo tři tyče.

Ze hřiště se po změně stran poroučel Wellington Silva, kterého nahradil Jonathan Zongo. Po deseti minutách Toño vytáhl skvělý zákrok proti dobře umístěné střele Bifoumy! Do další šance se dostávali Bueno s Adriánem Embarbou, ale brankář Rubén si s oběma šancemi poradil skvěle a zachránil svůj celek. Po hodině hry si Toño došel pro centrovaný míč ze strany a opět byl na místě včas. Patnáct minut před koncem utkání Zongo z malého vápna mířil pod břevno, ale brankář Toňo byl dnes zkrátka neprůstřelný.

Dalších patnáct minut se ale nic nestalo. Almería zřejmě počítala s bezbrankovou remízu, ale to dnes nešlo. Rayo bylo aktivnějším týmem a snažilo se dostat se do vedení. To se domácímu týmu podařilo a ještě v 90. minutě navýšilo své vedení. Kakuta zakončil krásný sólo přihrávkou na Mikua. Nicolás Ladislao Fedor Flores, jak zní jeho celé jméno, do prázdné brány zakončil - 2:0 pro Rayo.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele