10. kolo
03.11.2014 20:45 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - SD Eibar 2:3

Nováček z Eibaru opět ukázal papírovým předpokladům tůdle a v hektické přestřelce přehrál Rayo Vallecano na jeho vlastní půdě 3:2. Přestože madridský celek dokázal zareagovat na průběžnou ztrátu 0:2 po brankách Arruabarreny s Piovaccarim, druhý gól kapitána Arruabarreny v samotném závěru přelil definitivně všechny body na stranu baskického celku.

Eibar se tak po kompletně odehraném desátém kole posouvá na skvělou devátou příčku, zatímco Rayo půjde do příštího kola na stadion Realu Madrid z pozice dvanácté, jen tři body nad zónou sestupu. Domácí kouč Paco Jémez přitom před zápasem varoval, že hráči Eibaru nejsou žádná ořezávátka, přestože do tohoto kola dokázali zvítězit pouze ve dvou případech. Tentokrát však hosté zpočátku dělali všechno proto, aby tuto chudou sbírku navýšili a byli to právě oni, kdo se sedm minut před koncem první půle ujal vedení.

První gól utkání ovšem spadl po poměrně sporném incidentu. Eneko Bóveda se totiž při rohovém kopu do šestnáctky Raya v souboji s levým bekem Nachem až příliš ochotně poroučel k zemi a rozhodčí Ignácio Iglesias Villanueva poněkud překvapivě ukázal na značku pokutového kopu. Mikel Arruabarrena z něj následně pohodlně překonal brankáře Toňa a Eibar šel do vedení.

Krátce po změně stran bylo pro zaskočené Vallecano ještě hůř. Saúl Berjón totiž jedinou dlouhou přihrávkou precizně rozebral domácí obranu a vybídl k zakončení Piovaccariho, jenž se nemýlil. Přesto ještě ani zdaleka nebylo zápasovým zvratům konec. V sedmašedesáté minutě se po Licově prudkém centru před branku prosadil hlavou Leo Baptistao a hned minutu nato tentýž hráč dokonce vyrovnával na 2:2 jen pár okamžiků poté, co hosté ztratili míč po rozehrávce ze středového kruhu.

Když už si ale Rayo myslelo, že je mu štěstěna nakloněna a hnalo se za vítězným obratem, přišel blesk z čistého nebe v podobě rychlého protiútoku. Abraham s Garcíou umně zakombinovali a první jmenovaný pak přízemním centrem našel v šestnáctce nehlídaného Arruabarrenu, jenž bez váhání z prvního doteku uklidil míč za bezmocného Toňa. Na tuto branku pouhé čtyři minuty před koncem již domácí zareagovat nedokázali, a tak si Eibar odváží tři body za výhru 3:2.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele