36. kolo
11.05.2015 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Getafe CF 2:0

Rayo Vallecano i bez pokynů kouče Jémeze uštědřilo Getafe další porážku a může se radovat z vítězství v malém madridském derby. O výhru 2:0 se postarali Manucho a Fedor. Hosté prohru nesli těžko a v závěru byli vyloučeni za vzájemnou potyčku obránce Getafe Roberto Lago a domácí záložník Javier Aquino.

První hezký moment zápasu měl na svědomí povedenou střelou domácí Zé Castro, míč však skončil jen v horní síti branky strážené gólmanem Guaitou. Rayo bylo lepší, mělo územní převahu a těžilo z těžkopádné rozehrávky Getafe. Na branku čekalo necelých deset tisíc diváků do 28. minuty. Centr Insúy zužitkoval před brankou hostů nabíhající Manucho, jenž se před Guaitou prosadil i přes tíseň dvou obránců - 1:0!

Zápas dostal očekávaný průběh a Getafe se z obdržené branky tak jako v posledních čtyřech utkáních ne a ne vzpamatovat. Do kabin tak odcházeli o gól šťastnější Blesky. Po změně stran ovšem Azulones přidali a nechybělo málo a se svým soupeřem srovnali krok. V 51. minutě se však po odraženém míči nezorientoval dobře Escudero a umožnil tak domácímu brankáři Cobeňovi napravit svou chybu.

V 64. minutě dokonce Getafe vstřelilo gól, jenže úspěšnou hlavičku Juana Rodrígueze rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu, který se ale podle opakovaných záběrů nekonal. Zápas by se pochopitelně vyvíjel úplně jinak, nicméně dění na hřišti nakonec ovlivnila situace na druhé straně. V 75. minutě převzal domácí Fedor přihrávku od Trashorrase a parádní ranou z vápna na vzdálenější tyč posunul Rayo do vedení 2:0!

Fotbalisté Getafe byli pochopitelně frustrovaní, jejich zlepšený výkon v druhé půli k ničemu nevedl a schylovalo se k jejich páté porážce za sebou. V 88. minutě se navíc okatě pokoušel o penaltu domácí Aquino, což už bylo příliš na hostujícího Roberta Laga, jenž mexickému záložníkovi dal na zemi co proto. Oba obdrželi od sudího Montera červenou kartu a zbytek se nejspíš bude řešit před disciplinární komisí. Na výsledku se už nic nezměnilo. Rayo si připsalo do tabulky další tři body a nyní okupuje jedenácté místo. Getafe drží čtrnáctou pozici.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele