16. kolo
20.12.2014 22:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Espanyol Barcelona 1:3

Rayo Vallecano nedokázalo otočit zápas s Espanyolem, jenž si připsal vůbec první venkovní vítězství v probíhajícím ročníku. Za hosty se trefili Lucas Vázquez a Sergio García, jenž svými dvěma brankami orámoval začátek a konec utkání. Katalánci mohou doufat v umístění v první desítce, Blesky okupují průběžnou dvanáctou příčku.

Espanyol měl velmi šťastný vstup do zápasu. V 9. minutě vyběhal domácí gólman Álvarez pro vysoký míč, ale při výběhu se srazil s Titem. K vyraženému míči se dostal osamocený Sergio García, jenž z otočky pálil do zívající branky - 1:0! Rayo mělo dobrou šanci na vyrovnání ve 24. minutě. Po efektní narážečce se do palebné pozice dostal Moreno, ale Casilla včasným výběhem šanci zneškodnil.

Domácí dominovali na míči, ale dlouho jim to nebylo nic platné a navíc se mohli dostat do ještě větších potíží po akci Caiceda, jehož s velkým úsilím vychytal ve 41. minutě Álvarez. Závěr první půle tak přece jen patřil Bleskům. Ve 45. minutě přiletěl do vápna dlouhý centr, který doputoval až na volného Baptistaa. Bývalý hráč Atlética Madrid se před odkrytou brankou nemýlil a zařídil nerozhodný poločasový stav - 1:1!

V druhé půli pokračovala nepříliš atraktivní přetlačovaná, kterou rozčísla až 76. minuta. Z levé strany nacentroval do vápna domácích Sergio García přesně na nabíhajícího Lucase Vázquéze. Třiadvacetiletý záložník na zadní tyči doklepl míč do sítě a vrátil vedení modrobílým - 1:2! Espanyol si v závěru zkomplikoval situaci kvůli vyloučení Stuaniho a musel se bránit atakům domácích, které však nepřinesly kýžené ovoce. Naopak v samotném závěru zužitkoval nadějnou příležitost nezastavitelný García. Ten se po chybě Tita dostal do trháku a chladnokrevně zakončil do sítě - 1:3! Espanyol tak konečně zvítězil i na hřišti soupeře, domácí musí zkousnout další zklamání.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele