12. kolo
23.11.2014 12:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Celta Vigo 1:0

Rayo Vallecano připravilo v poledním zápase dvanáctého kola Celtě Vigo teprve druhou porážku sezony, když na domácí půdě zvítězilo 1:0. O jedinou branku utkání se postaral ve dvacáté minutě Alberto Bueno. Rayo tak rázně utnulo sérii tří porážek v řadě, čemuž kromě Buena vděčí hlavně brankáři Álvarezovi.

Celta z Madridu musí odjíždět s pocitem, že si zasloužila vyhrát, nebýt právě Cristiana Álvareze. Ten jako skála odolával jednomu útoku hostů za druhým a udržel navýsost důležité čisté konto, o čemž mimo jiné plamenně hovořil na předzápasové tiskové konferenci také jeho trenér Paco Jémez.

Reprezentační přestávka Vigu neubrala nic na pohodě i ofenzivních choutkách, které dávalo najevo od úvodních minut. Uplynula sotva ta první a Augusto Fernández již poprvé nebezpečně pálil na bránu. Když pak s nepřesným pokusem neuspěl ani Joaquín Larrivey, dostali se ke slovu také domácí, a to výrazně. Roberto Trashorras si ještě na Sergia Álvareze nepřišel, ovšem ve dvacáté minutě na Kakutův centr vystoupal Bueno a zblízka dostal hlavou míč do sítě.

Celta se pokoušela o okamžitou odpověď, jenže Cristian Álvarez si na ránu Álexe Lópeze počíhal a když už byl střelou Krohna-Dehliho překonán, pomohla mu pro změnu branková konstrukce. Dorážku Fernándeze pak domácí gólman opět jistě lapil. Stejně jako první půle skončila, začalo se i po změně stran, tedy tlakem hostů a výtečným Álvarezem. Ten zvládl udržet čisté konto i po ranách Jonnyho s Fernándezem a znovu mu přišlo na pomoc i štěstí v podobě orazítkovaného břevna po Cabralově hlavičce.

Hostům v zápase navzdory vší úporné snaze jednoduše nebylo přáno, a to až do samého konce. Fabian Orellana i Cabral v dalších střeleckých pokusem tentokrát mířili vedle, takže Rayo dokázalo zvítězit 1:0, přestože zápasu nijak nedominovalo. Celta tak zůstává sedmá a Jémezovo Vallecano poskočilo na pohodlnou jedenáctou příčku.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele