5. kolo
24.09.2014 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao 2:1

Noční můra Athleticu ne a ne skončit. Baskové z Bilbaa si totiž připsali další porážku, již čtvrtou z dosavadních pěti kol, kterou mu tentokrát uštědřilo domácí Rayo Vallecano. A to přesto, že jako první skórovali hosté zásluhou Adurize. Díky dvěma brankám Lea Baptistaa Rayo vývoj utkání otočilo a zvítězilo 2:1.

Pro madridského trpaslíka ve stínu věhlasných a finančně movitějších klubů, jako Atlético či Real Madrid, šlo o vůbec první výhru v sezoně. To Athletic dost možná po dohrání všech zápasů pátého kola skončí na průběžné sestupové pozici. Hosté přitom začali zhurta a brzy zahrozili přímým kopem Beňata. Ten se ještě neujal, ovšem mrzet to svěřence Ernesta Valverdeho dlouho nemuselo. Oscar de Marcos poslal do šestnáctky precizní centr z pravé strany, který pravou nohou rázně usměrnil do brány Aritz Aduriz. Rayo bylo v tu chvíli natolik nesourodé, že jeho kouč Paco Jémez dokonce již na hranici půlhodiny hry učinil první střídání večera, když Quiniho nahradil Titem.

Podle všeho toto střídání domácí znovu nakoplo a hra se přelila spíše na druhou stranu hřiště. Šest minut před koncem první půle navíc přišlo i vyrovnání, byť poněkud šťastné. Do nebezpečného prostoru před brankou poslal centr Lica, a jelikož brankář Iraizoz zazmatkoval a nezvládl míč lapit, využil nastalé situace Baptistao. Jeho zakončení skluzem zařídilo poločasový výsledek 1:1.

Pak nejprve zkoušel štěstí Kakuta, ovšem zamířil těsně vedle. Mikel Rico vracel stejnou měrou na druhé straně, jeho pokus zase skončil na těle Abdoulayeho Ba. Rayo po změně stran hrozilo čím dál víc a mohlo litovat zmařené dvojité šance, když Lica pouze nechal vyniknout Iraizoze a Kakuta z dorážky minul. V poločase také přišlo druhé neobvyklé střídání domácích, kdy zraněného brankáře Álvareze musel nahradit Toňo. Toho brzy prověřil Aduriz, ovšem gólman Raya obstál.

Když už se zápas blížil do poslední pětiminutovky a stále nebylo rozhodnuto slušným šancím na obou stranách navzdory, hra začala gradovat naplno. Remíze neřešila nic ani pro jednoho ze zúčastněných, a tak musel Toňo sledovat nebezpečnou hlavičku Adurize, jak míří vedle, zatímco Iraizoz perfektně zachytil rovněž hlavičkový pokus střídajícího Manucha. Poslední slovo si však nakonec vzal Leo Baptistao. Útočník hostující z Atlétika Madrid zvládl dotlačit míč do sítě po Kakutově centru a bylo hotovo. Nic na konečném výsledku již nezměnil ani Aymeric Laporte po Beňatově centru, Athletic znovu prohrál a zdá se, že úspěchy na poli evropských pohárů jej přichází pěkně draho.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lof

tak už výhru!

Reagovat
Lof

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele