30. kolo
07.04.2015 22:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Levante UD - Sevilla FC 1:2

Sevilla dvěma góly z první půle se zatnutými zuby ovládla utkání na hřišti Levante a alespoň dočasně se bodově dotáhla na čtvrtou Valencii. Vítězství 2:1 obstarali Kevin Gameiro z desáté a José Antonio Reyes z pětatřicáté minuty. Za domácí snižoval Kalu Uche sedmnáct minut před koncem, ovšem víc již v utkání nestihli a zůstávají pouhé tři body nad sestupem.

Levante přitom vstoupilo do zápasu aktivně a přitlačilo sevillské až k vlastní brance, ovšem Andalusané dokázali z obranné ulity vystrkovat růžky v podobě rychlých protiútoků a Gameiro brzy ze slibné pozice z voleje vysoko přestřelil. Francouzský útočník se však nemýlil jen chvíli nato, když oku lahodící brejk sám zakončil a prolomil bezbrankový stav.

Hlavní roli ovšem v celém gólovém útoku sehrál José Antonio Reyes. Někdejší hráč Arsenalu se dostal po Iborrově přihrávce k míči dobrých šestadvacet metrů od brány, zpozoroval Gameirův náběh zprava do pokutového území a poslal mu do cesty přesně načasovanou přihrávku, aby mohl zakončit ranou na zadní tyč. Domácí i poté vytrvali ve svých ofenzivních snahách, jenže k ničemu jinému než několika dalekonosným střeleckým pokusům se nedostali. Sissoko s Moralesem minuli, El Zhar alespoň přinutil brankáře Rica k akrobatickému zákroku, ale skóre přetrvávalo dál.

Deset minut před odchodem do šaten však znovu udeřili sevillští z ojedinělého výpadu vpřed. Duo Gameiro - Reyes si tentokráte prohodilo role a byl to francouzský hrot, kdo unikl ofsajdové pasti a z levé strany naservíroval svému kapitánovi přihrávku do šestnáctky, kterou Reyes bezpečně přetavil v druhý gól za zády bezmocného gólmana Diega Mariňa. Ještě do poločasu málem hosté přidali i třetí zásah, ovšem Mariňo tentokrát svůj tým skvěle podržel, když konečky prstů vyškrábl Parejův přímý kop na břevno.

Po změně stran se Levante chvályhodně i nadále snažilo ze všech sil něco s nepříznivým výsledkem udělat a proti uspokojené Seville působilo ještě dominantnějším dojmem. Snížení na 2:1 nakonec přišlo z kopačky Ucheho, jenž na zadní tyči přizvedl centr Rubéna Garcíi. To hosty poněkud probralo z letargie a Mariňo musel být na pozoru při střelách Iborry i střídajícího Carlose Baccy, byť v druhém případě mu pomohla branková konstrukce. Když pak v závěru Rubén García z poslední pološance zápasu vysoko přestřelil, uhájila Sevilla své páté ligové vítězství v řadě a pokračuje v ostrém útoku na první čtyřku.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele