16. kolo
20.12.2014 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Real Sociedad 1:1

Real Sociedad dlouho vedl na svým protivníkem a byl velmi blízko ke třem bodům, ale nakonec se musí spokojit jen s bodem. První poločas nenabídl ani jednu branku, ale zkraje druhého se prosadil hostující Sergio Canales. Trenér David Moyes se málem těšil z výhry, ale v nastaveném čase utkání se prosadil gólem z penalty Andreas Ivanschitz.

Od prvních minut se Real Sociedad snažil útočit a napadat rozehrávku soupeře. Ale v úvodu zápasu se mu příliš nedařilo najít skulinu v jeho obraně. A když už se to povedlo, akce hostí často hatila nepřesnost v kombinaci. A tak to byli domácí, kdo jako první mohl udeřit. V osmé minutě se do zakončení dostal z pravé strany Barral, jenže jeho střela skončila pouze vysoko nad brankou Realu Sociedad. Na opačné straně se snášel do vápna vysoký a přetažený centr od Canalese, ale na ten nestačil dosáhnout nikdo z jeho spoluhráčů.

David Barral se postaral o začátek další dobré akce, když centroval z pravé strany do vápna Realu Sociedad, tam skvěle zasáhl bránící Inigo Martínez. Po půlhodině hry se před brankou domácích hráčů ocitl Alfred Finnbogason, ke kterému navíc soupeřovi hráči nepřistoupili včas. Jenže zkušený kanonýr a hrdina posledních zápasů Realu Sociedad si míč nezpracoval ideálně. Nástup do druhé půle vyšel jednoznačně lépe hostům.

Ti totiž pochopili, že domácí nebudou snadnou kořistí a že musí přidat, pokud chtějí získat tři body. Plamenná slova trenérea Davida Moyese začala přinášet ovoce jen pár minut po změně stran. Nejprve se Canales jen zastřeloval, ale druhý pokus už mu vyšel mnohem lépe. Centr ze strany se snesl k nohám Loukase Vyntry, který míč sice odvrátil, ale svému týmu tím paradoxně ublížil. Míč se totiž dostal k Sergiovi Canalesovi, který si poradil a přesnou ranou poslal míč do sítě - 1:0 pro dosud málo aktivní Real Sociedad.

Po hodině odehraného času se Levante dostalo do zajímavé šance. Nikolaos Karampelas nacentroval z levé strany do vápna Realu Sociedad, jehož obrana vystoupila pozdě, hlavičkující Barral nebyl v ofsajdu, ale míč zastavilo břevno! To bylo první varování, které mělo hostům jasně ukázat, že se domácí o body ještě poperou. Po sérii rohových kopů se chuť domácích stále zvyšovala, ale nebyli schopní dotáhnout věci do zdárného konce.

Problém nastal až na konci zápasu. V první minutě nastaveného času totiž centr ze strany skončil na ruce hostujícího obránce a podle sudího Santiaga Jaimeho Latreho se jednalo o úmysl. K nařízené penaltě se postavil zkušený Andreas Ivanschitz a nezaváhal. Real Sociedad tak v poslední minutě přišel o jednogólové vedení a musel se spokojit jen s bodem.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
RS

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele