36. kolo
10.05.2015 12:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Levante UD - Atlético Madrid 2:2

Domácí Levante dokázalo na Estadi Ciutat de València udržet na uzdě Atlético Madrid a s favoritem remizovalo 2:2! Domácím se dnešní výkon musel zamlouvat, hráči se vzepjali ke statečnému a hlavně účinnému výkonu. Hostující celek musel dokonce dotahovat, když se až deset minut před koncem utkání trefil Fernando Torres.

Domácí spoléhali především na útočnou dvojici Barral, Uche, která se měla starat o to, aby se hostující brankář Jan Oblak nenudil. Pomáhat mu měla čtveřice obránců Juanfran, Miranda, Giménez, Siqueira. O útočení se starali Antoine Griezmann a Mario Mandžukić, ale neprosadil se nakonec ani jeden z nich. Za domácí se trefili David Barral a Kalu Uche, zatímco bod pro hosty zajistily trefy Guilherme Siqueira a Fernando Torres.

Po osmi minutách se málem měnilo skóre zápasu ve prospěch favorita z Madridu. Na střílený centr do vápna si skvěle naběhl útočník Mario Mandžukić a jeho přesná hlavička mířila do brány. Skvělé reflexy nicméně ukázal brankář Mariňo a hráči mu po výtečném zákroku po právu gratulovali. Chytil totiž i následnou dorážku od Ardy Turana. Po dvaceti minutách hry se probrali také domácí, kteří se do té doby soustředili spíše na koncentrovaný výkon v zadních řadách a snahu neudělat žádnou chybu. Uche přihrál Moralesovi, který si sice zpracovával míč ve vápně, ale nakonec byl o něj připraven Juanfranem.

Brankář Oblak musel být v permanenci o chvíli později, když se po solidním Sissokově centru k hlavičce dostal Morales. Mířil ale jen do Oblaka. Další centr na opačné straně od Kokeho obrana domácího týmu odvrátila celkem bez potíží. A domácím se trpělivost vyplatila, protože o chvíli později šokovali vlastní fanoušky rychlou akcí. Přesně po půlhodině hry se k míči ve vápně dostal David Barral, který čekal na ofsajdové linii. Přilétl k němu skvělý pas ze strany a Barral jej v poklidu doklepl do brány - 1:0 pro domácí.

Radost domácím ale vydržela jen pár minut. K míči se ve vápně Levante dostal Tiago Mendes a poslal jej před bránu. Tam se ocitl obránce Guilherme Siqueira, který v akrobatické pozici dokázal míč dostat do brány - 1:1.

Pět minut po změně stran se k míči ve vápně soupeře málem dostali Mandžukić s Griezmannem, ale ve skrumáži si nedokázali vyhovět a obránci Levante jim nedopřáli dostatek klidu v zakončení. Na opačné straně se k ráně odhodlal Kalu Uche, který mířil jen do připraveného a celkem bez problémů zasahujícího brankáře Jana Oblaka. Centr před branku našel Mandžukiče, jenž ve výskoku hlavičkoval do neméně dobře postaveného Mariňa. Mandžukić se posléze objevil ve dvou dalších slibných šancích, jenže pokaždé se unáhlil a neprostřelil brankáře Mariňa.

Sotva dvě minuty poté, co se Mandžukić poroučel ze hřiště na úkor Fernanda Torrese, domácí znovu udeřili. Po hodině hry se domácím podařilo odcentrovat do vápna, kde si míč vzal pod patronát Kalu Uche a jemně jej tečoval za bezmocného brankáře Jana Oblaka - 2:1.

Poté se hra chvíli přelévala ze strany na stranu a oba týmy se střídaly v držení míče. Atlético se jevilo jako poměrně bezradné, pokud jde o to, jak vstřelit gól. Pomohla mu až standardní situace chvíli před koncem. Když do konečného hvizdu zbývalo asi deset minut, z rohového kopu od Kokeho se míč snesl v pokutovém území k Ferdnandu Torresovi a "El Niňo" se přesnou hlavičkou postaral alespoň o jeden bod pro Atlético!

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele