21. kolo
01.02.2015 12:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Athletic Bilbao 0:2

Dvě trefy Aritze Adurize se postaraly o pohodlné vítězství Athletiku z hřiště Levante, na které si baskický klub musel počkat více než dva dlouhé měsíce. Semifinalisté Copa del Rey se naposledy mohli radovat devětadvacátého listopadu proti Getafe, nyní díky Adurizovi a výhře 2:0 poodskočili od sestupových vod do příjemnějšího středu tabulky. Tápající Levante naopak zůstává poslední.

Zatímco hosté svou nešťastnou sérii remíz a porážek zdárně utnuli, tak valencijská nadále pokračuje. Levante se s touto šňůrou trápí dokonce ještě o týden déle než Athletic a po jednadvacátém kole v tom navíc bude muset pokračovat. Z posledních pěti ligových kol navíc čtyřikrát prohrálo, a tak není divu, že ani v nedělním zápase na stadionu Ciutat de Valencia nezačali domácí nijak sebevědomě. Athletic naopak málem brzy ukořistil vedení, když v úvodní desetiminutovce otřel Iker Muniain po krásné kombinační akci v protiútoku svůj střelecký pokus o břevno.

Teprve pak se ke slovu dostalo i Levante. José Luis Morales i Andreas Ivanschitz však ze svých střeleckých pozic pálili nepřesně a hostující brankář Gorka Iraizoz si následně poradil i s několika dalšími pokusy. Za zmínku stojí Camarasova pumelice zdálky ze dvacáté minuty a také Simaova hlavička zblízka, Iraizoz vždy zavčasu zvládl míč vyrazit. Ještě do poločasu zkoušel štěstí na opačné straně Mikel Rico, ale na průlom skóre si diváci museli počkat až na změnu stran.

Třiatřicetiletý veterán v útoku Athletiku Aritz Aduriz se hned tři minuty po začátku druhé půle přihlásil o slovo, když De Marcosovu přihrávku přetavil v přesnou ránu levačkou a poprvé překonal domácího brankáře Mariňa. O navýšení hubeného náskoku se následně marně pokoušel Muniain se svou nepřesnou hlavičkou, a tak ještě zbýval prostor pro možné drama. V třiasedmdesáté minutě byli domácí k vyrovnání asi nejblíže, když Rubén García již z hloubi šestnáctky pálil bez přípravy vedle a hned chvíli nato se Iraizoz vytáhl při ráně Rubéna.

Místo zoufalého tlaku Levante s blížícím se koncem zápasu však přišel Adurizův zásah číslo dvě. Tentokrát šlo o delikátní lob, který pojistil první výhru Basků po hodně dlouhé době a před nadcházejícím zápasem s Barcelonou trochu ulevil trenéru Valverdemu od výrazného tlaku.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele