14. kolo
07.12.2014 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Valencia CF 1:1

Užuž se zdálo, že Valencia konečně utne svou sérii tří zápasů bez vítězství v řadě, ovšem nakonec tři body nezískala ani tentokrát. Domácí Granada totiž zásluhou útočníka Isaaca Successe vyrovnala na remízových 1:1 v samotné poslední minutě. Krásný gól Álvara Negreda z čtyřiaosmdesáté minutě tak na víc než bod favoritovi nestačil.

Svůj díl na závěrečném zvratu si připsal i španělský reprezentační útočník Paco Alcácer, jenž musel předčasně opustit hřiště kvůli červené kartě, čehož granadští v závěru skvěle využili. Valencie po této ztrátě nabrala ještě větší skluz na špici tabulky včetně čtvrté Sevilly, která na rozdíl od svého tabulkového rivala zvítězila a odtrhla se od Netopýrů na rozdíl čtyř bodů. Granada díky nedělní neprohře zaznamenala posun od sestupových bod na dva body.

Byli to domácí, kdo měl zpočátku více ze hry a staral se o útočení. Přesto první větší šance utkání připadla Valencii. Negredo nasadil jesle Murillovi a mohl tak pelášit směrem k brance, ovšem poslal svou ránu vedle. Krátce po změně stran pak Manuel Iturra nezvládl využít vystižené rozehrávky soupeře lépe než jen slabou střelou do náruče brankáře Diega Alvese. Minutu nato měli hosté opět namále, když Dimitri Foulquier z dobré pozice napřahoval k ráně z voleje, ovšem ani on nedokázal přesně zamířit.

Ve chvíli, kdy do konce chybělo devatenáct minut, o sobě dal znovu vědět agilní Negredo, jenž si naběhl na dobrou kolmici z levé strany, jenže jeho zakončení pouze zvenčí líznulo tyč domácí branky. Pár minut nato se sice Youssef El Arabi jal radovat z prvního gólu zápasu, avšak záhy musel chtě nechtě přestat, neboť jeho branka nebyla uznána kvůli domnělému postavení mimo hru.

Když už se zdálo, že zápas skončí bezbrankovou remízou, přece jen se do třetice španělský forvard Negredo dokázal prosadit. Jeho plynulé nadzvednutí míče a následná rána z voleje pod břevno musela potěšit oko každého fanouška dobrého fotbalu. Přesto ještě zdaleka nebylo hotovo, zápas se v závěrečných minutách změnil v strhující podívanou. Střídající Alcácer totiž ztratil nervy v roztržce s Juanem Carlosem a za své počínání uviděl rovnou červenou kartu.

Granada následné čtyři minuty početní převahy zvládla ke všemu využít, když Pitiho centr letící k Foulquierovi sice Diego Alves zvládl vyrazit, jenže pouze do cesty Successe, jenž doklepl míč do odkryté sítě.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele