28. kolo
21.03.2015 22:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Granada CF - SD Eibar 0:0

Eibar uhrál na hřišti potápějící se Granady bezbrankovou remízu a ukončil děsivou osmizápasovou sérii porážek. Zápas mnoho krásy nepobral, ale o něco aktivnější byli domácí. Ani to ale na vítězství nestačilo a Granada tedy zůstává v sestupovém pásmu.

Obě mužstva pojala utkání jako čistokrevnou řež o sestup a od úvodu zápasu se hrálo od podlahy. Už v 11. minutě zajel domácí Pérez hodně nevybíravě do Añibarra a mohl být rád, že dostal jen žlutou kartu. První velká příležitost Granady přišla v 19. minutě. Po výborné přihrávce za obranu se ke střele z úhlu dostal Colunga, ztroskotal ale na dobře postaveném gólmanu Jiménezovi.

Dobrým pokusem se o sedm minut později prezentoval Piti, jenž po sklepnutí Córdoby vypálil tvrdou střelu z dvaadvaceti metrů a míč se jen těsně otřel kolem tyče. Zbytek poločasu už vyplnilo jen marné obléhání brány Basků, kteří evidentně přijeli do Andalusie betonovat.

Další nápor na hostující svatyni se valil krátce po změně stran. Nejprve se ale do ojedinělé útočné akce dostali hosté. Po laciné ztrátě míče v podání fotbalistů Levante se ke střele z poza vápna dostal Del Moral a tečovaná střela nadělal domácímu brankáři Olazabalovi značné potíže. Domácí odpověděli o minutu později, pálil z rychlého kontru Córdoba, jeho střelu ale srazil jeden z vracejících se obránců.

Eibar sahal po vedení v 59. minutě. Lara zahrával standardní situaci a na jeho pas si ve vápně Granady počkal Berjon. Osmadvacetiletý záložník ale se svou pohotovou hlavičkou neuspěl proti výbornému zákroku Jiméneze. V 63. minutě dostal k další střele Del Moral, balón ale opět pouze prosvištěl kolem tyče. Neujal se ani pokus domácího Márqueze o deset minut později a podobně skončil i platonický tlak Granady v poslední desetiminutovce. I přes velkou snahu si tak Granada připisuje jen jeden bod, pro hosty je při jejich herní mizérii jakýkoli bodový zisk darem z nebes.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us, insidespanishfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele