18. kolo
11.01.2015 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Granada CF - Real Sociedad 1:1

Utkání mezi Granadou a Realem Sociedad v podstatě rozhodly dva pokutové kopy. Každý tým kopal jednu, oba ji využily a body se dělí. V dresu hostí poslal Real Sociedad do vedení Carlos Vela, za domácí deset minut před koncem zápasu srovnal na konečných 1:1 Fran Rico.

Stejně jako na všech ostatních stadionech ve španělské La Lize, i v Granadě začalo utkání minutou ticha jako smutnou vzpomínkou na nedávné události v Paříži. Jako první se bouřlivých ovací mohli dočkat domácí, když Foulquier poslal z pravé strany hrací plochy nebezpečný centr do vápna a vypadalo to, že nadělá hodně problémů hostující defenzívě. Ale ta si nakonec se štěstím poradila. Canales vyslal na Olazábala nepříliš obtížnou ránu, ale ta domácímu gólmanovi překvapivě vyklouzla z rukavic a domácí museli čelit rohovému kopu. S ním si ale nakonec také poradili a pokusili se založit vlastní útok. Neúspěšně.

Carlos Vela se pokoušel využít rychlých nohou i míčové techniky k tomu, aby se sám dostal až k zakončení. S jeho úmysly ale domácí obránci nebyli srozuměni a celou akci zastavili včas. Po pětadvaceti minutách dostali domácí šanci zahrávat rohový kop a nakonec z toho byla hodně zajímavá situace. Roh se snesl na hlavu Sissoka, který jej prodloužil dále. Na zadní tyč si nabíhal Youseff El Arabi, který ale těsně nedosáhl.

Velkou šanci spálili hosté poté, co zahrávali rohový kop a míč se snesl na osamoceného Iniga Martineze, ale jeho hlavičku vyrazil brankář Oier Olazabal skvělým skokem k tyči. Míč vyrazil před sebe, ale jeho obránci se naštěstí pro něj stihli zorientovat a míč odklidili z cesty. Další problémy si ale způsobila Granada sama, když Babin fauloval ve vápně pronikajícího Sergia Canalese. Ten přenechal exekuci nařízeného pokutového kopu Carlosi Velovi a dobře udělal - Vela si poradil s přehledem a míč umístil na druhou stranu, než Olazabal skákal - 1:0 pro Moyesovu družinu.

Jen dvě minuty po změně stran se do zajímavé šance dostal Youseff El Arabi. Zkušený útočník zpracoval těsně před velkým vápnem odražený balon, který urychleně poslal na branku, jenže projektil mu příliš nesedl a on zamířil vedle. El Arabi byl hodně vidět, ale jeho snahy často končily ofsajdem. Se stejným problémem se často potýkali také hosté. Castro se velmi dobře uvolnil a poslal dobrou přihrávku Velovi, ale střelec první branky se rovněž nalézal v ofsajdovém postavení, takže ve slibně se rozvíjejícím protiútoku nepokračoval.

Domácí zvyšovali tempo a Nyom natáhl ke tvrdé střele, která orazítkovala levou tyč hostující svatyně. Trenér Moyes pochopil, že v útoku to jeho hráčům moc nejde a rozhodl se střídat. Na hřiště poslal vytáhlého Fina Finnbogasona, který se ihned zapojil do kombinace. Když už se domácí příznivci pomalu loučili s body, byl Nyom zasažen ostrým šlapákem uvnitř pokutového území a sudí Juan Martínez pískal penaltu také ve prospěch Granady. A protože Fran Rico také uspěl, mohli se domácí radovat alespoň z jednoho bodu.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
RS

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele