16. kolo
21.12.2014 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Granada CF - Getafe CF 1:1

Granada se v posledním ligovém utkání tohoto roku rozešla s Getafe smírně. Domácí tým sice poslal do vedení Jhon Córdoba těsně před odchodem do šaten, ale ve druhém poločase domácí nedokázali své vedení nijak pojistit a litovali toho. Patnáct minut před koncem zápasu totiž srovnal Emiliano Velázquez.

V prvních minutách se ani jeden celek nedostal do větší šance a před diváky na Estadio Nuevo Los Cármenes se odehrával spíš tuhý boj o míč. Až aktivní Fran Rico poslal po deseti minutách míč před branku, ale nikdo z jeho spoluhráčů na něj nedosáhl. O dvě minuty později si El Arabi naběhl za obranu Getafe, kam mu Fran Rico adresoval přesný centr, ale Alexis si poradil a celou akci včasným zákrokem zastavil.

S další ranou přispěchal Emiliano Velázquez, ale tentokrát se jen zastřeloval. Rico se dostal ke střele zpoza vápna, ale ani on nebyl přesný a mířil mimo. Youssef El Arabi se pokusil o centr z pravé strany, ale s tím nikdo z jeho spoluhráčů ve vápně nepočítal a nevyskočil dost vysoko. O pár minut později se už ale domácí Granada radovala. Do vedení ji totiž poslal Jhon Córdoba, který byl včas na správném místě. Hlavičku El Arabiho sice ještě brankář Vicente Guaita vyrazil, ale na dorážku Córdoby již zareagovat nemohl a inkasoval - 1:0.

Také nástup do poločasu druhého zvládli lépe domácí. Córdoba a Piti se snažili dostat do zakončení, v poslední chvíli ale Valera odkopl míč alespoň do autu a celou akci zastavil. Aktivní Piti byl hodně vidět a jeho další rána mířila těsně vedle brány gólmana Vicenteho Guaity. Velkým problémem pro hosty se stalo zranění Angela Lafity, který byl dokonce po delším ošetření odnášen na nosítkách. Jeho místo v útoku zaujal Diego Castro. Po hodině hry se k centru před bránu dostal Iturra, který ale našel jen pozorného brankáře Guaitu.

Getafe se radovalo dvacet minut před koncem, když vstřelilo gól. Pro ofsajd jej ale sudí Fernando Teixeira Vitienes správně neuznal. Bylo to ale varování, na které domácí nedbali a pykali za to. Patnáct minut před koncem utkání se totiž balon ve vápně dostal k nabíhajícímu Emilianu Velázquezovi. Toho sice hlídali tři protihráči, ale ani jeden z nich jej o míč nepřipravil. Velázquez si míč zpracoval a parádní ranou jej poslal přesně pod víko! Hrdinou se mohl pár minut před koncem stát opět Jhon Córdoba, který se dostal i s míčem za posledního obránce hostí, ale brankář Vicente Guaita včas vyběhl a skvěle soupeři zhatil úmysl vstřelit gól. Granada je stále ještě v pásmu sestupu, celek z Madridu je dvanáctý.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele