30. kolo
08.04.2015 22:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Granada CF - Celta Vigo 1:1

Podobně jako Córdoba také další andaluský celek z Granady dlouho vedl ve svém zápase proti Celtě Vigo 1:0, jenže v samotném závěru o klíčovou výhru v boji o záchranu nakonec stejně přišel. Katem granadských, kteří kvůli vyloučení Murilla hráli dobrých padesát minut o desíti, se nakonec stal střídající Theo Bongonda.

Belgický mladíček se prosadil v samotné třiadevadesáté minutě, prakticky celých devadesát minut poté, co Granadu poslal do vedení Robert Ibáňez. Svěřenci Abela Resina tak zůstávají na předposlední příčce se čtyřiadvaceti body, na záchranu jim scházejí body tři. Celta se naopak posunula na jedenácté místo před barcelonský Espanyol.

Domácí měli rozhodně co odčiňovat, neboť v minulém kole dostali na půdě Realu Madrid příšerný výprask v poměru 9:1. Sám Resino jej označil za svůj nejhorší, ať už vezme v potaz hráčskou, či trenérskou kariéru. Není tak divu, že tentokrát byla Granada patřičně nabuzená a také za svou snahu byla po zásluze odměněna. Hned ve třetí minutě se totiž Piti prosadil po levé straně hřiště a podsekl míč do šestnáctky, kde číhal nabíhající Ibáňez a poté, co mu úvodní střelu zablokoval obránce Celty, využil odraženého míče a otevřel skóre.

Galicijský klub však navzdory nepříznivému stavu nic nezabalil a okamžitě přešel do ofenzivy. Santi Mina nejprve zahodil slibnou příležitost se svou ranou z hloubi šestnáctky, kterou však nedokázal zkrotit pod břevno. V jejich ofenzivní snaze a vůbec kontrole herního tempa jim pak v závěru první půle hloupě pomohl domácí Murillo, jenž v rychlém sledu uviděl během dvou minut dvě žluté karty a nechal Granadu trápit se o desíti po celý druhý poločas.

Ani Gustavo Cabral, ani Mina či Joaquín Larrivey však ve svých příležitostech k vyrovnání ne a ne zacílit přesně, a tak byl Celtě veškerý územní tlak i tvorba šancí dlouho k ničemu. Když už se zdálo, že si granadští připíšou první vítězství po čtyřech kolech, přišel na řadu nastavený čas. K nelibosti domácích rozhodčí ohlásil dokonce pět minut navíc, ovšem vyrovnávací gól přišel "už" v té třetí. Bongonda stál ve správný čas na správném místě a zblízka dorazil kombinaci svého týmu a rozesmutnil všechny příznivce Granady.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele