23. kolo
14.02.2015 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Athletic Bilbao 0:0

Athletic navzdory početní převaze v poslední pětadvacetiminutovce nedokázal nalézt recept na urputnou obranu domácí Granady, a tak si z jihu Španělska odváží pouze bod za bezbrankovou remízu. Granadští mohou být s tímto výsledkem spokojeni více - zajistil jim totiž posun z posledního místa tabulky.

Oba celky přitom měly řadu šancí ať už před, nebo po vyloučení Emanuela Insúy za dřevorubecký zákrok na Markela Susaetu. Přesto nakonec každá z obran vychází ze zápasu s čistým kontem a Granada již z devatenáctého místa ztrácí na záchranu jediný bod. Athletic zůstává pouhých pět bodů napřed.

Lépe do utkání vstoupili domácí, byť postrádali chladnější hlavu při řešení finální fáze svých nadějných ofenzivních kombinací. Ke střele se tak dostal pouze Piti, jehož zvládl vychytat brankář Gorka Iraizoz. Hosté se do tempa dostávali postupně a záhy přišli s nepřesnými střeleckými pokusy Oscara de Marcose a Aritze Adurize, kteří si oba měli v zakončení vést rozhodně lépe. Mikel San José si poté počínal navzdory velké blízce od branky obdobně, a když z Pitiho centru nedokázal skórovat ani Jean-Sylvain Babin kvůli kvalitnímu zákroku Iraizoze, platil v poločasové přestávce stav 0:0.

Po opatrném úvodu druhé půle se znovu snažil prosadit aktivní Piti, ale na gólmana Athleticu nevyzrál ani tentokrát. Naděje granadských na možné vítězství záhy začaly nabírat povážlivé trhliny kvůli vyloučení Insúy z osmašedesáté minuty za ostrý zákrok kolíky napřed na Markela Susaetu. Oba hráči se snažili ukořistit míč pro sebe, ovšem výsledek byl takový, že někdejší krajní bek Bocy Juniors zanechal na svém protivníkovi po nešikovném zákroku viditelnou značku.

Athletic nedlouho poté málem využil nastalé početní převahy, avšak domácí brankář Oier Olazabal vytáhl neuvěřitelný zákrok při ráně Balenziagy z bezprostřední blízkosti. Proti předpokladům pak znovu zahrozili domácí, ovšem Pitimu v sobotu jednoduše nebylo přáno, což potvrdila jeho rána do tyče. Obdobně škrtnul brankovou konstrukci svým střeleckým pokusem zpoza šestnáctky i Iker Muniain, a tak se oba celky rozešly smírně bez branek.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jako že za 10 domácích zápasů nastříleli jenom šest gólů a teď tam z ničeho nic Bilbau nasází trojku?

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele