31. kolo
12.04.2015 12:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Villarreal CF 1:1

Jarní mizérie Villarrealu nebere konce ani po jednatřicátém kole. Žlutá ponorka totiž nepotvrdila roli favorita a z hřiště Getafe si veze pouhý bod za remízu 1:1. Poslední vítězství si hostující celek naposledy připsal před více než měsícem, přesněji osmého března...

Svěřenci trenéra Marcelina přitom k výhře po pěti předchozích nezdarech nadějně směřovali, když se krátce po změně stran z pokutového kopu trefil útočník Ikechukwu Uche. Jeho trefa však byla záhy umazána zásluhou Diega Castra a Getafe pak remízový stav již bezpečně udrželo. K vyrovnání madridskému klubu stačily pouhé dvě střely na bránu. Villarreal navíc kromě ztráty bodů utrpěl i krutý zásah do sestavy. Stoper Mateo Musacchio si totiž přivodil vážné zranění, které čítá zlomeninu nohy a ošklivě vymknutý kotník.

Hosté se tak posunuli na bilanci jednapadesáti bodů, což jim nadále stačí k udržení šestého místa, zaručujícího kvalifikaci do Evropské ligy. Na pátou Sevillu již Villarreal ztrácí propastných jedenáct bodů, ovšem sedmá Malaga pro změnu musí dotahovat rovněž značné pětibodové manko. Getafe zůstává třinácté a s šestatřiceti body má záchranu na dosah.

Oba celky vlétly do zápasu po hlavě a diváci se nenudili od úvodních minut. Nejprve Pedro León poslal svůj přímý kop jen těsně kolem tyče a hned nato Uche přinutil domácího brankáře Guaitu k prvnímu zákroku odpoledne štiplavou střelou z hranice pokutového území. Když pak později Gérard Moreno po vydařené kličce pálil o kousek vedle, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

První gól přišel hned pět minut po změně stran. Mehdi Lacen podrazil ve vlastní šestnáctce Ucheho a sám postižený nařízenou penaltu bezpečně proměnil - 1:0 pro Villarreal. Nigerijský útočník záhy málem přidal i trefu číslo dvě, avšak Guaita svůj tým dalším kvalitním zákrokem včas podržel. Getafe sice v druhé půli nepředvádělo směrem dopředu nic světoborného, ovšem i tak se ve čtyřiašedesáté minutě dostalo k vyrovnání, když Lagův centr umně usměrnil do sítě Castro.

Závěr zápasu silně poznamenalo vážné zranění Musacchia, jenž po souboji s Castrem padl k zemi jako podťatý. Opakované televizní záběry pak odhalily nehezký pohled na Argentincův kotník. Klíčový stoper Villarrealu se přitom zrovna vracel do plné zátěže po tříměsíční absenci způsobené svalovými potížemi. Kvůli jeho novému zranění navíc hosté museli dohrávat zápas o desíti, neboť v té době již sáhli ke všem třem střídáním. Přesto málem v posledních minutách zařídil Villarrealu výhru Giovani dos Santos, jenže nakonec trefil pouze boční síť branky.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele