4. kolo
22.09.2014 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Getafe CF - Valencia CF 0:3

Valencia si dokázala poradit s Getafe i přesto, že musela dohrávat utkání v početní nevýhodě. Alberto Undiano Mallenco neměl slitování s Rodrigem a vyloučil jej. O góly se podělili Paco Alcacer, André Gómez a Rodrigo, krátce před tím, než byl odeslán do kabin.

Valencia byla jasným favoritem utkání a z prvního pohledu na výsledek se může zdát, že se celý zápas odvíjel jasně v její režii. Getafe ale mělo své světlé momenty a Valencia měla hodně co dělat, aby nakonec získala tři body. I díky nim nyní sídlí Netopýři v pohodlné výšce druhé příčky a poražené Getafe k nim vzhlíží z místa šestnáctého.

Nejnebezpečnějším mužem úvodních minut byl bezesporu Paco Alcacer, který dělal obraně Getafe velké problémy. Strážit jej mělo duo Alexis a Naldo, ale oba ho jen těžce stíhali. To samé se jim vymstilo o pár minut později, když si Alcacer hodil míč před svého strážce a po rychlé kombinaci sprintoval do vápna. Tam jej sice stíhal obránce, ale Alcacer i v pádu dokázal překonat brankáře Vicenteho Guaitu, který byl u tyče pozdě a inkasoval.

Sammir napřáhl z velké dálky a gólman Diego Alves musel předvést první solidní zákrok, aby jeho ránu vytěsnil mimo tři tyče. Valencia se chvíli nemohla dostat před bránu soupeře, ale když už se jí to povedlo, hned musel Vicente Guaita do sítě pro míč. André Gomés si naběhl před velké vápno a po skvělé narážečce se spoluhráčem vyřadil jedním dotykem prakticky celou strnulou obranu Getafe. Celou akci zakončil ranou do protipohybu brankáře Guaity a mohl slavit - 2:0.

Hodně práce měl také brankář Diego Alves, kterého prověřil Lafita pohotovou a hlavně velmi přesnou ranou ze střední vzdálenosti. Alves se brilantně přemístil k tyči a skokem zlikvidoval nebezpečně vyhlížející útok. Escudero se následně dostal do zajímavé pozice ve vápně soupeře, ale jeho rána byla zablokována Rubénem Vezem. Getafe se odmítalo smířit s pozicí prohrávajícího týmu a velmi dobře mířil Pablo Sarabia. Diego Alves se ale zaskočit nenechal a ránu vyrazil.

Getafe se povedl také vstup do druhé půle, protože pomocí neustálého pohybu s míčem i bez něj nedávalo Valencii příliš mnoho prostoru. Netopýři chvíli nevěděli co dělat, takže nechali hrát soupeře a spoléhali místo držení míče na rychlé protiútoky. Celá situace jim vlastně hrála do karet, zatímco Getafe se marně snažilo odemknout zámek kolem brankáře Diega Alvese.

Po více než hodině hry se na hřišti objevil Sofiane Feghouli, který měl na konečnou podobu výsledku velký vliv. Nejenže vystřídal unaveného Alcacera, ale především si naběhl do pokutového území a po letmém kontaktu s protihráčem v něm upadl. Sudí Undiano Mallenco se nerozmýšlel moc dlouho a nařídil kopat pokutový kop. K němu se postavil Rodrigo a s ledovým klidem proměnil - 3:0.

Ledový klid ale rozhodně nezachoval o pár minut později, když fauloval protihráče a obdržel druhou žlutou kartu. Po zbytečném zákroku si ale uvědomil, že už jednu vlastní, takže musel opustit hřiště. Poslední akci zápasu měl na svědomí domácí Angel Lafita, který ale jen zlehka provětral rukavice brankáře Alvese. Getafe sice v zápase nehrálo špatně, ale byla to Valencia, která trestala jakékoli obranné zaváhání soupeře. I proto se na konci devadesáti minut mohla radovat ze tří bodů.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, marca.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
hradec

Getafe CF 1:3 Valencia CF

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele