37. kolo
17.05.2015 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Getafe CF - SD Eibar 1:1

Možná to tak na první pohled nevypadá, ale Eibar v nedělní večer udělal důležitý krok směrem k záchraně, a to přesto, že na půdě Getafe pouze remizoval 1:1. Díky sérii dalších výsledků a příznivému losu oproti nejbližší konkurenci se v posledním kole mohou Baskové odpíchnout ze dna tabulky a svou historicky první účast v Primera División prodloužit ještě o jeden rok.

Bod z Madridu ostatně také přerušil eibarskou sérii šesti porážek v řadě, což jistě značně otestovalo charakter hráčů drobného klubu, který navíc i v tomto zápase po trefě Hinestrozy musel dotahovat. Hned záhy se však prosadil Borja, a tak Eibar neodjíždí s prázdnou. V posledním kole čeká ligového nováčka již jistojistě sestupující Córdoba, což značí, že lepšího soupeře si Baskové vybrat ani nemohli. Zvláště v kombinaci těžkých zápasů Almérie, Granady i Deportiva La Coruňa tak Eibar má jedinečnou šanci uhájit si prvoligový status čistě vlastním přičiněním.

Úvod zápasu mělo s přehledem lepší Getafe, které má již záchranu po tomto kole definitivně zajištěnu. Úvodní tlak madridského klubu přinesl jediný gól, když Pedro León poslal do vápna nebezpečný centr, který skvěle zužitkoval Hinestroza hlavičkou z bezprostřední blízkosti. Po půlhodině hry se tak domácí ujali zaslouženého vedení.

Místo toho, aby Eibar podobný průběh zápasu dostal do kolen, však baskický nováček zareagoval příkladně ještě před změnou stran. V šestatřicáté minutě totiž z rohového kopu skóroval na 1:1 Borja přesným hlavičkovým pokusem. Po změně stran pak měli hosté štěstí, neboť Rodríguezova střela trefila pouze brankovou konstrukci. Nakonec si však oba celky rozdělily bod, což jim ostatně stačí.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele