19. kolo
18.01.2015 12:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Real Madrid 0:3

Pohárové vypadnutí Real Madrid nijak v boji o ligové prvenství nepoznamenalo, a tak díky brankám Cristiana Ronalda s Garethem Balem zvládl Bílý balet zvítězit na hřišti Getafe přesvědčivě 3:0. Domácí naopak prodloužili svou nelichotivou sérii bez výhry již na devět ligových kol.

Real potřeboval zvítězit, aby si bez ohledu na výsledek později hraného zápasu Barcelony udržel v tabulce první místo, a poprvé k prolomení bezbrankového stavu měl těsně před koncem první půle. Toni Kroos však z halfvoleje trefil pouze brankovou konstrukci. Po změně stran si již ovšem vzal hlavní slovo držitel Zlatého míče Cristiano Ronaldo, jenž zblízka doklepl míč do odkryté brány po dobré kombinaci Jamese Rodrígueze s Karimem Benzemou. Kolumbijský ofenzivní záložník pak stál také u zrodu druhé branky odpoledne. Tentokrát byl na konci gólové akce Gareth Bale. Skóre pak uzavřel svou druhou brankou utkání Ronaldo rovněž po přihrávce Rodrígueze, čímž navýšil svou střeleckou statistiku sezony na neuvěřitelných šestatřicet zásahů.

Od samotného úvodu bylo jasné, kdo převezme herní iniciativu. Real měl po neúspěchu v Copa del Rey, kde nestačil na městského rivala Atlético, rozhodně co napravovat, a podle toho začal. Když se však ani Marcelo, ani Benzema neprosadili, následovala fáze zápasu, kde ani jeden z týmů nebyl schopný dopracovat se k žádné větší brankové příležitosti. Se svou snahou neuspěl ani aktivní Benzema, jehož ránu z úhlu nohama vychytal brankář Codiňa, jenž následně musel předvést další kvalitní zákrok u dalekonosné rány Isca. Díky dobře postaveným tyčím při střele Kroose tak bezbrankový stav přetrvával i v poločasové přestávce.

Krátce po startu druhé půle Codiňu zasypali dalšími pokusy Benzema s Jamesem a gól hostí vyloženě visel ve vzduchu. Došlo na něj nakonec v třiašedesáté minutě díky kombinaci Bezemy s Jamesem na levé straně hřiště, z níž těžil zakončující Ronaldo jednoduchou dorážkou na 0:1. Hned tři minuty nato se zasloužené vedení Realu zdvojnásobilo, když skvělý Jamesův centr přistál na zadní tyči na hlavě nabíhajícího Balea. Odevzdanému soupeři pak po dalším perfektním Jamesově vzdušném bochánku přidal hlavičkou Ronaldo a Real pokračuje v ligové dominanci, i když má zápas k dobru.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2. 100%

Reagovat
roberos

Zase Penaldo haluz do prázdný jen chyběla penalta !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele