17. kolo
04.01.2015 12:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Getafe CF - Rayo Vallecano 1:2

Rayo Vallecano vstoupilo do nového roku nejlepší možnou cestou, když dokázalo zvítězit na půdě Getafe 2:1. Domácí sice hned v úvodu skórovali jako první zásluhou Álvara Vázqueze, ovšem Jozabedův a Baenův gól nakonec zařídily výhru Vallecanu, které tak protrhlo nepříznivou sérii tří porážek v řadě.

Závěr loňského roku se Rayu vážně nevydařil. Slibně rozjetou sezonu zarazilo trio proher, které madridský celek odsoudilo k propadu do druhé poloviny tabulky na dostřel sestupových vod. Getafe na tom před vzájemným zápasem bylo bodově stejně, a tak mělo malé madridské derby nádech boje o záchranu. Domácí do utkání šli v ještě horším rozpoložení, neboť poslední ligové vítězství si připsali dokonce v říjnu a navíc je provází nejistota ohledně pozice trenéra Cosmina Contry, o kterého má silný zájem čínské Guangzhou R&F.

Na první gól nemuseli diváci čekat ani tři minuty. Baenův faul na Pabla Sarabiu vyústil v přímý kop, který Álvaro Vázquez přesnou ranou přetavil ve vedení Getafe. Rayo se však nenechalo rozhodit a hned v úvodní půlhodině zatlačilo soupeře k vlastní šestnáctce. Ze dvou dobrých pozic však útočník Leo Baptistao nedokázal zkrotit své hlavičkové pokusy a pokaždé přestřelil. Vyrovnání ovšem i tak přišlo ještě před odchodem do šaten. V devětatřicáté minutě Jozabed z hloubi pokutového území našel svou umístěnou ranou přesně dolní roh branky.

Po změně stran hosté usilovali o obrat a křídelníkovi Gaëlu Kakutovi k tomu chybělo jen málo. Francouzský záložník, jenž v Rayu hostuje do konce sezony z londýnské Chelsea, totiž trefil brankovou konstrukci. Čtyři minuty po hodině hry se ale svěřenci Paca Jémeze přece jen dočkali. Šťastným střelcem se stal Raúl Baena, jehož rána z bezprostřední blízkosti zařídila Rayu excelentní vstup do nového roku.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele