35. kolo
03.05.2015 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Getafe CF - Granada CF 1:2

Sandoval prožil na lavičce Granady skvělou premiéru. Jeho tým totiž veze všechny body ze hřiště Getafe a jeho naděje na záchranu stále žijí. Hosté šli do vedení v první půli po penaltě El-Arabiho, jenž po změně stran zařídil i rozhodující gól po brance domácího Leóna.

Odválání kouče Resina mělo dát Andalusanům impulz k tomu, aby se po výsledkové mizérii opět zvedli. A hosté také začali v Madridu hezky od podlahy. Už ve 3. minutě zakončoval rychlý protiútok Rochina a gólman Guaita musel předvést výtečný zákrok. O pár chvil později byla nadějná střela El-Arabiho z pravé strany sražena obranou Getafe na roh. A Granada byla za úvodní aktivitu odměněna vedoucí brankou. Ve 13. minutě zahrál Naldo v pokutovém území rukou a k nařízené penaltě se postavil Yousef El-Arabi, jenž poslal Guaitu na druhou stranu než mířil a odběhl slavit překvapivé vedení - 0:1!

Madridští s podobným výkonem vůbec nepočítali a dlouho byli jako opaření. Nešla jim rozehrávka a často se uchylovali k dlouhým nákopům. Když to nešlo kombinačně, zkoušeli to hráči Getafe ze střední vzdálenosti. Dobrým pokusem se ve 34. minutě prezentoval Henestroza, ale nebezpečnou střelu k tyči vyrazil brankář Roberto. Už se zdálo, že si Granada svůj náskok odnese až do kabin, těsně před přestávkou ale Getafe dokázalo vyrovnat. Po dlouhém centru Escudera se ve vápně Andalusanů prokličkoval přes bránícího Juana Carlose zkušený Pedro León a střelou na bližší tyč dokonale překvapil Roberta - 1:1!

Nedlouho po změně stra měli dobrou příležitost ke skórování domácí, z přímého kopu se v 56. minutě jen o kousek netrefil Escudero. Vzápětí se ale skóre měnilo na druhé straně. Rozhodující akci zápasu rozehrál na pravé straně Piti, který přesným centrem našel nabíhajícího El-Arabiho a osmadvacetiletý Francouz hlavou dopravil míč do sítě - 1:2!

Granada si v poslední půlhodince vedení s vypětím všech sil uhlídala, Getafe už nevytasilo žádný trumf a odneslo si z tribun zasloužený pískot. Po tomto kole zůstanou Madridští na čtrnácté příčce, Granada stáhla své manko na první nesestupovou pozici na dva body.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele