24. kolo
20.02.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - Espanyol Barcelona 2:1

Getafe si dokázalo poradit s Espanyolem Barcelona a potvrdilo dobrou domácí formu. Deset tisícovek diváků na Coliseum Alfonso Perez se v páteční předehrávce radovalo z branek Pabla Sarabii a Alvara Vazqueze za domácí. Espanyol korigoval minutu před konce díky Arbillovi, ale na body jeho trefa nestačila.

Postupná kombinace domácích v prvních minutách nepřinášela kýžený požadavek. Až poté, co se do akce zapojil Pedro León a rychlou narážečkou akci zrychlil, se do útoku dral Pablo Sarabia. Nakonec ale zahrál rukou a celý útok tím ukončil. Pablo Sarabia je výborný technik a jeho rychlost také není k zahození, takže když byl tento hráč u míče, pro obranu hosté to zpravidla znamenalo problémy. Jako v situaci po centru do vápna, když Sarabia vystřelil ve vápně přes dva obránce, ale brankář Francisco Casilla jeho ránu vykryl.

Dlouhé pasy vpřed slavily úspěch a hostům způsobovaly nemalé problémy. Po dalším pasu za obranu se s míčem u nohy řítil do šance Pedro León, který sice není zrovna nejrychlejším mužem planety, ale přesto se dostal před svého strážce. Ačkoli Leónovi nabíhal spoluhráč, rozhodl se zkušený záložník pro individuální zakončení své akce a vypálil. Jeho rána z úhlu ale zamířila mimo tři tyče.

Přesně po půlhodině hry se Espanyol ubránil jen s velkým štěstím, protože míč už málem překročil brankovou čáru, ale pozorná obrana nakonec vykopla míč. Getafe to ale příliš vadit nemuselo, protože jen o pár minut později se centr ze strany dostal od Alexise před bránu, tam se objevil Pablo Sarabia a ve výskoku dopravil míč nohou do brány - 1:0 pro madridský celek.

Pět minut po změně stran se situace téměř navlas stejně opakovala, když další centr do vápna zakončoval Pedro León, ale brankář Casilla vytáhl prvotřídní zákrok a na brankové čáře míč vykopl. Dnešní večer ale nepatřil Casillovi. Hlavní hvězdou byl především útočný záložník Pablo Sarabia, který dostal míč na straně. Nic si nedělal z toho, že před ním couvají dva protihráči, ale efektní kličkou se protáhl skrz ně a došel až do vápna. Tam nacentroval pod sebe a připravený Alvaro Vazquez navýšil vedení!

Inkasovat mohl i na druhé straně celkem nevyužívaný brankář Jonathan López. Po hodině hry k němu do vápna pelášil s míčem u nohy Lucas Vázquez. Míč měl dost daleko před sebou, takže zvolil skluz. Tím zajel do obětavého brankáře Lópeze, kterého to sice bolelo, ale nedostal gól. Duel mezi stejnými hráči se opakoval také o pár minut později, když Vázquez zkoušel tvrdou ránu. Brankář López se ale nenechal překonat a vyboxoval míč mimo. Přesto domácí neudrželi čisté konto. Minutu před koncem totiž z velké dálky napřáhl Anaitz Arbilla a prostřelil všechno před sebou. Ani jeho krásný gól ale na body nestačil.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele