7. kolo
03.10.2014 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Córdoba CF 1:1

Córdoba měla na dosah první ligovou výhru v novém ročníku, ale nakonec se musí smířit jen s jedním bodem. A to především proto, že si nedala pozor a dopustila se v samotném závěru chyby při brání. Hrdinou domácích se stal Diawara, který se ale vůbec nemusel zastavit jen na jednom gólu.

První nesmělé kroky směrem k zisku bodů učinilo Getafe. Zkušenější ze soupeřů se ujal aktivity a z dalšího náporu mu vyšla pěkná akce mezi Lafítou a Escuderem, po centru druhého jmenovaného ale míč skončil jen v zámezí. Nepřesnost se stala hlavním divákem dnešního utkání a ačkoli má tento negativní rys vstup na fotbalová klání zakázán, často se stane hostem velké části zápasů.

Po centra Castra se k zakončení přes obránce Crespa dostal Yoda, mířil však mimo. Následně se Getafe málem prosadilo díky spolupráci Escudera s Lafitou. Escudero hezky uvolňoval Lafitu, jehož ovšem zradilo v klíčový okamžik zpracování míče a ten se dostal pod moc soupeře. Po půlhodině se zranil Ekeng a vypadalo to, že bude muset střídat. Nakonec se díky lékařskému týmu postavil na nohy a vrátil se do zápasu. A Córdoba mu musela hodně děkovat, protože měl v utkání sehrát ještě velkou roli.

Jen pár minut poté se zastřeloval Lacén a jeho střela patřila mezi ty velmi povedené. Chybělo jí jediné - větší přesnost. Takto míč poslal jen těsně vedle tyče a pokračovalo se za bezbrankového stavu. Ghilas se nebál a vnikl přes dva soupeře do pokutového území. Tam si míč potáhl a vypálil, ale mířil hodně mimo. Po něm se do šance dostal také Yoda, ale mistr přesnosti z něj sotva kdy bude. Jeho rána našla jen náruč připraveného brankáře Juana Carlose. Lafita se pokoušel prokličkovat do výhodnější střelecké pozice, ale v závěru poločasu se mu také nedařilo.

Ve druhém poločasu se se šancemi roztrhl pytel až v samém závěru. První minuty se oba týmy opět spíše ze slušnosti zastřelovaly. Lusova hlavička z přímého volného kopu letěla vedle domácí branky, po něm pálil mimo a ještě k tomu nepříliš razantně Sarabia. V dresu Cordoby toho dnes odběhal Silva, ale ani jeho následná rána z poměrně dobré vzdálenosti neskončila v síti. Córdoba však přidávala plyn a domácí několikrát zachránil až brankář Vicente Guaita. Po centru z pravé strany zakončoval v pokutovém území Ghilas, ale obratným zakončením přes hlavu mířil jen do míst, kam se včas dostal právě Guaita a míč chytil.

Patnáct minut před koncem se na hřiště podíval Diawara a také on se stal klíčovým mužem. Nejprve ale jen nevěřícně sledoval Velazqueze, který si nepočínal obratně a před vlastním pokutovým územím ztratil míč. Poblíž se nacházel Patrick Ekeng Ekeng, který mu míč sebral a napálil jej k tyči! Ani velký úhel mu nevadil a mohl slavit - 1:0.

Do akce se dostával také Hinestroza, který si v pokutovém území přehazoval balon ze strany na stranu, ale nakonec vypálil jen do boční sítě. Domácí se nevzdali ani po inkasované brance a dočkali se srovnání. Po výborné svižné akci si na centr z levé strany od Sarabii naběhl střídající Baba Diawara a srovnal! A nebylo to vše, co předvedl. Jen o chvíli později se ocitl ve vápně, kam směřoval míč, ale ze vzdálenosti deseti metrů hlavou netrefil přesně! Getafe si mohlo vzít tři body, ale nakonec asi zaslouženě jen remizuje.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele