20. kolo
26.01.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Getafe CF - Celta Vigo 2:1

Drama až do samého závěru zápasu bylo k vidění v pondělní dohrávce mezi domácím Getafe a hosty z Viga. Celta sice vedla díky trefě Charlese, ale domácí nakonec otočili skóre zápasu. A to ještě neproměnili penaltu!

Nebýt zásahu Laga, mohl být z centru ze strany zajímavý projektil. Spíše než útočit se oba celky rozhodly bránit. Šlo jim o hodně, takže na prvním místě byla snaha neinkasovat a spoléhat se na to, že jeden balon do sítě vždycky nějak doplachtí. Domácí Getafe ale muselo litovat, že se nepokoušelo ani s přibývajícím časem o útok. Ten totiž vyšel na druhé straně. Po autovém vhazování se s míčem dostal do pokutového území Charles, který se nerozmýšlel a propálil brankáře Codinu - 1:0 pro Celtu Vigo.

Getafe rázem pochopilo, že pokud chce body, bude muset hodně přidat. A téměř z následného útoku se madridskému celku povedlo srovnat na 1:1. Po rychlé akci si na kolmou přihrávku naběhl Alvaro, který se sice dostal trochu z úhlu, ale přesto se mu podařilo technicky obstřelit brankáře Alvareze. Tomu nepomohla vlastní obrana a musel kapitulovat.

Po půlhodině hry se Celta Vigo musela bránit zajímavé standardní situaci. K míči se postvavil Pablo Sarabia a dobře vypálil, ale s míčem letícím do šibenice si poradil pozorný brankář Alvarez. Ten předvedl skvělé reflexy a míč zneškodnil. Stejný duel se mále opakoval o chvíli později. Za míčem do nepříliš semknuté obrany sprintoval Pablo Sarabia a nakonec ještě stihl před vracejícím se obránce vypálit, ale mířil těsně mimo. Alvarez zasahovat nemusel a jen kontroloval, že míč opravdu skončil vedle.

Ke konci první půle se ještě Sammir přes obránce prodral až do vápna a vypálil, ale mířil jen do připraveného Alvareze. Po návratu ze šaten se do střely opřel Arroyo, ale jeho pokus skončil hodně vysoko nad. Druhou branku v zápase si o něco později mohl připsat Alvaro, ale jeho střela z hranice šestnáctky mířila jen do náručí brankáře Alvareze. Po hodině hry se z volného přímého kopu zastřeloval Nolito, ale ten neprostřelil obranný val před ním.

Z dálky to o chvíli později vyzkoušel Escudero, ale Alvareze nepřekonal. Dvacet minut před koncem se hrdinou zápasu mohl stát Alvaro, který si po lobu do vápna naběhl před bránu a z první vypálil, ale mířil těsně vedle. Další rohový kop odvrátila Celta jen díky ruce, za což Radoja viděl kartu a kopala se penalta. Tu ale trestuhodně zahodil Castro, který zvolil panenkovské zakončení a namířil míč do břevna! Zas tak mrzet ho to ale nemuselo, protože Pablo Sarabia pět minut před koncem ve vápně propálil Alvareze razantní střelou!

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele