9. kolo
26.10.2014 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Atlético Madrid 0:1

Žádné překvapení se nekonalo. Getafe potvrdilo, že v madridském derby na Atlético Madrid v posledních letech jednoduše neumí, a poroučelo se v desíti hráčích s prohrou 1:0. O jedinou branku utkání se postaral Mario Mandžukić, ligoví šampioni tak stáhli náskok na vedoucí Barcelonu a přispívají k prozatímní ohromné vyrovnanosti špičky španělské ligy.

Chorvatský útočník se prosadil po chybě brankáře Guaity pět minut před koncem prvního poločasu. Ještě hůře bylo pro domácí, když červenou kartu uviděl obránce Alexis za nesportovní chování vůči Mandžukićovi. Přesto se svěřenci Cosmina Contry srdnatě drželi až do konce a pořádně favoritovi zápasu zatápěli i v oslabení. Výsledek již však zůstal neměnný a Atlético si tím pádem udrželo průběžnou pátou příčku s pouhou dvoubodovou ztrátou na první místo.

Šancí v tomto zápase příliš mnoho k vidění nebylo. To se ostatně dalo čekat, jelikož Atlético se od počátku sezony potýká se střelbou gólů jinak než po standardních situacích a Getafe má zase ze svého městského soka takový blok, že od chvíle jmenování Diega Simeoneho na lavičku Colchoneros nedokázali vstřelit ve vzájemných zápasech jediný gól.

Jako první pokoušel štěstí záložník hostů Mario Suárez, ale výrazně zpoza šestnáctky minul. Z podobné pozice pak na opačné straně pálil Lacen, ovšem ani on se mezi tři tyče netrefil. Postupem první půle začínalo Atlético nabírat na obrátkách a několikrát skrze aktivního beka Siqueiru provětralo křídelní prostory Getafe. Tehdy ještě Vicente Guaita v bráně odolal, ovšem v závěru první půle již tak jistý nebyl. Když totiž odražený míč po rohovém kopu pohotově z voleje napálil na bránu Antoine Griezmann, neudržel Guaita míč v náruči a místo toho mu dovolil vypadnout přímo v malém vápně. S trochou štěstí se tak dostal k jednoduchému zakončení Mandžukić a Atlético vedlo.

Deset minut po změně stran se domácím ještě více přitížilo, když za vlepenou facku Mandžukićovi uviděl rovnou červenou kartu obránce Alexis. Přesto Simeoneho svěřenci nedokázali početní výhody ve valné části druhé půle využít, a bylo to dokonce Getafe, kdo se více hnal kupředu a ještě mu to vycházelo. Brankář Moyá, jenž v létě přišel do týmu ligového šampiona právě z Getafe, se tak měl co ohánět, aby odolal pokusům Sammira či Lafity. Když pak těsně minul Juan Rodríguez, mohlo si Atlético oddychnout a definitivně ukořistit všechny body za nevýraznou a o to víc cennou výhru 1:0.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele