13. kolo
29.11.2014 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Athletic Bilbao 1:2

Velmi atraktivní duel s hodně napínavou zápletkou byl k vidění na Coliseum Alfonso Perez. Domácí Getafe inkasovalo ke konci první půle a do druhé šlo s jasným rozhodnutím. Jenže hostující Beñat Etxebarria srazil jejich naděje na bodový zisk. Domácím ale slouží k dobru fakt, že se ani po gólu v devadesátí minutě nevzdali a dopřáli fanouškům na stadionu urputnou podívanou.

Domácí totiž snížili na 2:1 hned z dalšího protiútoku. A nemuselo to být vše, protože stačilo, kdyby Velazquez zamířil lépe. Jenže brankář Gorka Iraizoz jeho ránu vyrazil a tři body tak putují do Baskicka. V zápase jsme se dočkali několika zákroků za hranou, když sudí Alfonso Álvarez udělil dokonce dvanáct žlutých napomenutí!

Po pěti minutách se do šance dral Sarabia, který se dostal do blízkosti pokutového území, jeho první ránu obrana zablokovala. Na tu druhou už počkal brankář Iraizoz. Po deseti minutách hrozil také nadějný talent Iker Muniaín, který s míčem postupoval až k pokutovému území a nebýt žlutého faulu Míchela, možná by se Baskové radovali dřív. Po patnácti minutách se z větší vzdálenosti do míče opřel Aduriz a brankář Vicente Guaíta se jen ohlížel, zda protihráčům volej neskončí v síti. Po odvráceném Muniainově centru pálil z dálky Beñat, jenže brankář Guaita byl pozorný a tvrdou ránu chytil.

Následně si Aritz Aduriz naběhl za obranu soupeře, gólman Guaíta však dobře celou akci přečetl. Rychlými reflexy byl venku z brány, skočil protihráči pod nohy a míč zpacifikoval. Přesto o chvíli později ani on nezabránil první brance ve své síti. Hosté dostali šanci zahrávat rohový kop, na centr Beñata Etxebarrii si nejvýše naskočil Mikel San José a poslal Athletic Bilbao do zaslouženého vedení - 1:0.

Do druhé půle vkráčeli lépe domácí. Po pasu Sarabii na Lacéna zakončoval druhý jmenovaný hlavou, ale branku těsně netrefil. Domácí hrozili také kombinační hrou a brankář Iraizoz několikrát musel "zpražit" své spoluhráče za laxní bránění. Po centru z pravého křídla se do voleje položil Babá, jenže gólman jeho prudký volej zvládl reflexivně vyrazit a šanci tím ukončil. Po hodině hry se k zakončení dostal také Escudero, jenže jeho štiplavou a poměrně přesnou ránu vyrazil Gorka Iraizoz na poslední chvíli.

Deset minut před koncem utkání Etxebarria poslal do vápna povedený centr a obránce Mikel San José málem slavil druhou branku z podobné situace. Klíčový moment pro zdramatizování utkání nastal v devadesáté minutě, když Álvaro Arroyo stáhl pronikajícího Ibaie Gómeze a byl pískán faul. K míči se postavil Beňat a krásně jej umístil za záda bezmocného Guaity - 2:0.

Ani to ale nebylo všechno, protože Getafe snížilo. Z levé strany přilétl centr přesně na hlavu Angela Lafity, který si jako zkušený zakončovatel poradil a uklidil míč do sítě! Srovnat mohli domácí díky podobné akci, když si Velazquez naběhl na centr ze strany a Iraizoz musel předvést výtečný zákrok.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
T..oo..M

0:2

Reagovat
arsavin

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele