17. kolo
04.01.2015 19:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Espanyol Barcelona - SD Eibar 1:2

Domácí Espanyol nezvládl vstup do nového roku tak, jak si asi ještě před zápasem představoval. Navázal na "tradici" dnešních smolných utkání favoritů a podlehl před vlastními fanoušky Eibaru poměrem 2:1. O branky se postarali Manu Del Moral a Eneko Bóveda za hosty, ve druhé půli pak alespoň snížil domácí Felipe Caicedo. Víc už Espanyol nestihl a s body se loučí.

Barcelonský tým je v tuto chvíli na pozici desáté, zatímco nováček z Eibaru pokračuje ve své "krasojízdě" a je už osmý. Evropské poháry tak nejsou zase moc vzdáleny. Prvních deset minut se v podstatě k ničemu nedostala ani jedna strana. Až po jejich uplynutí si do vápna na centr z pravé strany seběhl zkušený Montañés, ale netrefil míč. O chvíli později centroval Sergio García, gólman Irureta v pohodě schoval míč do rukavic. Až po dvaceti minutách se musel předvést také brankář Kiko Casilla, který musel na zem po ráně Manu Del Morala.

Po třiceti minutách se do šance dostal stejný hráč a tentokrát už si vedl mnohem lépe. Po rychlé kombinaci na levé straně poslal zpětnou přihrávku do vápna Berjón a záložník Manu Del Moral využil toho, že nebyl hlídán. Skvělou trefou propálil před sebou stojícího brankáře Casillu a hosté vedli 1:0.

Sotva se domácí chtěli nadechnout k náporu a boji o body, hosté je znovu potrestali. Po rohovém kopu nejlépe ve vápně zorientoval hbitý Eneko Bóveda, který nečekal na příhodnou chvíli a nezpracovával, ale prostým kopem přes hlavu poslal svůj tým do dvoubrankového vedení - 2:0.

Deset minut po změně stran se po rohovém kopu parádní ranou z velké dálky prezentoval Arbilla, který však narazil na skvěle postaveného brankáře Xabiho Iruretu. Ten byl včas na svém místě a míč vyrazil! Půl hodiny před koncem utkání se k míči dostal Juan Rafael Fuentes, který měl dost volného prostoru před sebou. Ačkoli nebyl nikým vyrušován, nezakončil správně. Svůj pokus poslal mimo tyče. Dvacet minut před koncem zápasu se po faulu Daniho Garcíi otevřela před domácím Espanyolem možnost zahrávat volný přímý kop a vůbec to nedopadlo špatně. K dorážce se dostal Caicedo, který hlavičkoval do břevna!

Felipe Caicedo se však přeci jen prosadil. Dobře si našel místo ve vápně, tam se snesl dlouhý pas od půlící čáry a zbytek už byl snadný. Caicedo předčil svého strážce a hlavou překonal brankáře Xabiho Iruretu. Domácí Espanyol Barcelona se dostal zpět do hry, ale víc už nestihl. Do šance se dostal i Sergio Garcia, ale ten si už v nastaveném čase neporadil s dobře vyběhnuvším brankářem soupeře a nepřehodil jej.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele