7. kolo
05.10.2014 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Sociedad 2:0

Espanyol si poradil s Realem Sociedad rozdílem dvou branek. Utkání mělo poměrně pikantní nádech a emoce byly cítit prakticky stále. V utkání padlo osm žlutých karet a sudí Mario Melero López jich mohl udělit mnohem víc. Utkání bylo rozhodnuto na okrajích utkání, v sedmé a poslední minutě zápasu.

Hned na konci první minuty přišel dlouhý pas na hostujícího Agirretxeho, ten byl ovšem v ofsajdovém postavení. Domácí Espanyol Barcelona se velmi brzy ujal vedení. Po levé straně unikl García, prohlédl si situaci a poslal nízký centr do vápna, který se dostal k volnému Lucasi Vázquezovi, který si jedním dotekem zpracoval a tím druhým propálil brankáře Zubirakaie. Domácí stadion Cornellà-El Prat mohl vybuchnout nadšením a Vázquez slavil.

Real Sociedad mohl zareagovat na brzkou inkasovanou stejným způsobem, když Carlos Vela hledal centrem Agirretxeho. Ten se sice dravě pral s protihráči, ale míč před ním domácí odvrátili na další rohový kop. Těch měl Real Sociedad několik, ale nedařilo se mu zakončit je. Agirretxe byl v útoku zcela osamocen a bylo to jen na něm, aby se uvolnil a případně zakončil. Branku Espanyolu i díky sražené střele neohrozil.

Espanyol se ale nevzdával a rozhodně nepolevoval ve svém úsilí o zisk tří bodů. Na jeden dotek se Espanyol propracoval až do vápna, až zakončení Garcíi se hostům podařilo zastavit. Realu Sociedad se krátil čas a nedařilo se mu pořádně ani vystřelit. Zatímco Espanyol zakládal jednu útočnou akci za druhou. Po centru z pravého křídla se míč dostal ke zcela volnému Martínezovi, jenže jeho střela pravačkou skončila vysoko nad brankou.

Zajímavou ránu na bránu Casilly vypustil také Inigo Martínez, jenže míč z jeho kopačky zamířil těsně vedle tří tyčí. Patnáct minut před koncem utkání se Real Sociedad dostal do tlaku, ze kterého se snažil udeřit. Hlavním problémem ale byla nepřesnost a laxnost v zakončení. O technickou ránu se pokusil hostující Agirretxe, nemyslel to zle, jenže Casilla na střelu dobře viděl a měl čas se připravit. V Katalánsku to ale byly ještě nervy. Stuani vystihl chybnou rozehrávku hostů, řítil se na branku San Sebastianu a Zubirakai musel hodně sprintovat, aby byl u míče dříve a odkopl alespoň do zámezí.

Domácí měli k dispozici přímý kop z pravého křídla, centr mířil na Colotta, ten byl ale velice dobře bráněn a k pořádné hlavičce se nedostal. Real Sociedad mohl srovnat a neměl k tomu daleko. Gaztañaga si vzal míč pod patronát a mířil poměrně solidně. Balon z jeho kopačky ale nakonec zamířil vedle. Hosté už otevřeli obranu, po levé straně unikl Montañés, po vzoru Rosíckého "šajtlí" nacentroval na nabíhajícího Christiana Stuaniho a ten se už nemýlil - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
RS

1:3

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele