35. kolo
03.05.2015 12:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano 1:1

Espanyol Barcelona si nakonec jen rozdělil body s Rayem. Vallecas poslal do vedení obránce Insúa, ale deset minut před koncem se prosadil trochu kuriózně Hector Moreno.

Domácí Espanyol chtěl před vlastními fanoušky uspět a porazit Rayo Vallecano. To je hodně nevyzpytatelným soupeřem, protože dokáže rány přijímat se stejnou samozřejmostí jako rozdávat. Domácí se spolehli na jediného hrotového útočníka, kterým byl Caicedo. Toho podporovali Vázquez, Garcia či Montaňes. Hosté postavili do útoku Fedora, který spoléhal na podporu Embarby, Bueno nebo Morena. Před Toňem pak nastoupili Tito, Zé Castro, Morcillo a Insúa.

Po třech minutách zápasu Nicolás Fedor netrefil branku Espanyolu, Casilla tak mohl v klidu rozehrát. O chvíli později pálil nebezpečně Felipe Caicedo, ale ani on netrefil prostor za brankářem Toňem. O chvíli později dostal Espanyol šanci na rozehrání standardní situace, ale Volný kop rozehrál Lucas Vázquez jen do bránících hráčů ve zdi.

O chvíli později se Espanyol dostal k další rozehrávce standardní situace a tu využil mnohem lépe. Rozehrávající Arbilla trefil dokonce břevno branky Vallecana a následná dorážka mířila hodně vysoko nad! Po dvaceti minutách Sergio García si připravoval střeleckou pozici, ale byl o míč připraven pozornou defenzívou. Až po půl hodině udeřili hosté, což bylo nemalé překvapení vzhledem k dosavadnímu vývoji zápasu. Domácí chybovali v rozehrávce, hosté vybojovali míč a Bueno nahrával dopředu na rozběhnutého Emiliana Insúu. Ten s míčem u nohy nasprintoval do vápna a krásnou ranou překonal marně zasahujícího brankáře Kika Casillu - 1:0 pro Rayo Vallecano.

Espanyol na to reagoval zvýšením ofenzivních snah. Montañés zkoušel uvnitř vápna nahrávat z pravé strany nabíhajícím spoluhráčům, ale to se mu nepovedlo podle představ. Pět minut před koncem nepříliš zajímavé první půle se obránce Insúa odhodlal ke střele z třiceti metrů, ale rána mu vůbec nesedla a zamířila mimo tři tyče.

Po změně stran přišla pro Espanyol další nepříjemná zpráva. Felipe Caicedo se minutu po střídání stran zranil a nemohl již v zápase pokračovat. Jeho místo na hrací ploše zaujal zkušený Christian Stuani. Deset minut po změně stran se stal hrdinou Duarte Sánchez, který na brankové čáře obětavým skluzem odvrátil míč mimo nebezpečí, ačkoli již směřoval po střele zprava do brány! Stuaniho pas do vápna na nabíhajícího spoluhráče nebyl příliš přesný, takže rozehrávat mohlo Rayo. Uběhla hodina hry, ale domácí stále nebyli schopní vymyslet nic konstruktivního, co by dostalo Espanyol alespoň trochu blízko ke srovnání. Manucho se prezentoval rychlým sprintem na pravém křídle, ale nedokázal k tomu připojit vlastní nahrávku.

Brankář Raya Toňo musel likvidovat několik centrů, které do jeho výsostného území létaly stále častěji. Vše ale nakonec zvládl výborně. Náběh Sergia Garcii zůstal nepochopen a nevyužit. Deset minut před koncem se tak domácí nadále trápili v koncovce. To se změnilo až deset minut před koncem, když Hector Moreno původně centroval, ale jeho vybídku nikdo netečoval. Míč tak skončil za překvapeným Toňem!

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele