13. kolo
29.11.2014 18:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Levante UD 2:1

Espanyol ukončil dlouhou šestizápasovou sérii bez výhry, když na domácí půdě přehrál Levante 2:1. Barcelonský klub přitom kvůli brzkému gólu Moralese prohrával, ovšem ještě do poločasu zásluhou útočníků Caiceda s Garcíou zvládli nepříznivý vývoj utkání zvrátit ve svůj prospěch.

Již od rána v katalánské metropoli hustě pršelo, což se projevilo na značně podmáčeném terénu, a tím i předváděné hře obou celků. Ani jeden z týmů nebyl schopen plynulých kombinací, čímž na ještě větší důležitosti nabraly standardní situace. Z jedné takové se dostal k voleji David Navarro, jehož ránu domácí brankář Casilla zvládl vyrazit. Míč ze vzduchu však zvládl sebrat José Luis Morales, jenž ranou bez přípravy zblízka bez potíží napnul brankovou síť - 1:0 pro Levante.

Reakce Espanyolu na tuto ránu ovšem byla příkladná. Hned minutu po úvodním gólu se barcelonští marně dožadovali odpískání pokutového kopu, když rukou ve vlastní šestnáctce zahrál Momo Sissoko, avšak nakonec si na vyrovnání museli počkat dalších šest minut. Lucas Vázquez vybojoval u soupeřova pokutového území míč, který okamžitě napálil směrem k brance. Jeho rána sice byla zablokována, ovšem k dorážce se dostal Felipe Caicedo, pro nějž nebyl žádný problém oblíbenou levačkou skórovat i s přispěním tyče proti svému bývalému klubu.

A živo bylo na obou stranách i nadále. Víctor Casadesús málem přidal již čtvrtý gól v posledních čtyřech zápasech, jenže radosti jej v hraniční situaci zbavil praporek čárového rozhodčího. Byl to tak Espanyol, kdo nakonec přidal třetí trefu odpoledne, a to trefu parádní. Lucas na půlce hřiště vybojoval míč a obratem jej poslal směrem ke kapitánovi Sergiu Garcíovi. Jednatřicetiletý útočník nasadil nejvyšší rychlostní stupeň, přesprintoval trojici obránců Levante a krásnou ranou levačkou do horního růžku na vzdálenější tyč nedal brankáři Mariňovi šanci zasáhnout.

Po změně stran se s neustávajícím deštěm herní podmínky ještě více zhoršily, což valencijskému klubu nemohlo být v touze vyrovnat po chuti. Přesto svěřenci Lucase Álvareze měli hned několik slibných šancí a rozhodně mohou zpětně litovat, jak tento zápas vůbec zvládli prohrát. Postupně v zakončení neuspěli Ivanschitz, Morales i Navarro. Zatímco prvního jmenovaného kvalitně vychytal Casilla, Morales bude zpytovat svědomí, jak svou ránu dokázal poslat mimo tři tyče. Espanyol tak zvítězil 2:1 a posunem na jedenácté místo mimo jiné předskočil i svého sobotního soupeře.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele