19. kolo
17.01.2015 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Celta Vigo 1:0

Celta Vigo nakonec odjíždí z Katalánska bez bodů. Dlouho sice hrála alespoň o jeden, ale ani ten jí domácí nedarovali. Tři body si naopak nechává Espanyol Barcelona. Domácím zajistil výhru Felipe Caicedo v devadesáté minutě.

Domácí Espanyol to nakonec dokázal! Duel na Estadi Cornellà-El Prat rozhodl Felipe Caicedo, který vstřelil jediný gól utkání v devadesáté minutě a rozjásal fandy. Jeho pátý gól v sezoně znamenal, že se Espanyol Barcelona posunul na současnou devátou příčku.

V prvních chvílích bylo na obou stranách hodně rušno. Stuaniho centr z levé strany vypadal nadějně, ale nedoputoval k určenému adresátovi, protože dobře zasáhla obranná linie soupeře. Hosté zahrozili díky Larriveyovi. Larrivey hledal ihned po proniknutí do velkého vápna nabíhajícího Nolita, jenže jeho nabídku překazila pozorná obrana.

Nolito se na levé straně zasekávačkou výborně uvolnil a poslal přihrávku Orellanovi, jenže ten na balon nedosáhl. Orellana se zkoušel prodrat kupředu po pravé straně, což se mu ale nepovedlo. Po dvaceti minutách se Joaquín Larrivey pokoušel projít přes obranu Espanyolu, ale ta mu nic nedovolila. O něco podobného se pokoušel také Sergio García, který ale nevystřelil úplně nejlépe. Deset minut před koncem první půle se Arbilla dostal k volnému balonu, který napálil na bránu. Ani jeho snaha ale branku nepřinesla.

Po faulu na Larriveye se do šance dostali hosté, jejich přímý volný kop neznamenal pro brankáře Casillu příliš vážné nebezpečí. Nástup do druhého poločasu se povedl více Espanyolu. Stuani se natahoval po centru z levé strany, který vyslal García, jenže na míč v dobré pozici nedosáhl. Larrivey se o chvíli později dostal za domácí obranu, načež nechal vyniknout Casillu. Dorážka neměla úspěch, protože střílejícího hráče obklopilo hned trio hráčů, které mu nedalo šanci na vystřelení.

Po centru z levé strany hrací plochy hlavičkoval Stuani hodně vysoko nad břevno, v další šanci se objevil Joaquín Larrivey. Ten se dral do další ofenzivní akce, jenže byl zastaven ofsajdovým praporkem sudího. Deset minut před koncem utkání se Orellana tlačil do zajímavé příležitosti, jenže proti byl Fuentes, který soupeři zakázal vstup do výsostného území svého brankáře a míč odklidil stranou. To už byl na hřišti Felipe Caicedo, který přišel s jediným účelem - vstřelit branku a rozhodnout.

A byla to správná volba, protože právě střídající Caicedo se stal hrdinou domácích fanoušků. Nejprve vyslal vpřed kapitána Sergia Garcíu, který trefil břevno. Následně už měl více důvodů k radosti, když si zpracoval centr z pravé strany hrací plochy a následně levačkou zakončil. Brankář Alvarez neměl šanci zasáhnout a kapituloval. V devadesáté minutě Espanyol rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Katalánsku.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

ten Sevilla musí být dobrý kokot, když říká tohle: "Je to tým, který hraje hodně ofenzivně a myslím, že se divákům její herní projev hodně libí. Někdy si říkám, jak snadno se jim daří vstřelit branku a vytvářet si šance.". borci mají z 18-ti zápasů skóre 18:20 a když odpočítám prohru na Realu 3:0, tak jejich posledních 8 ligových zápasů jsou výsledky pouze 1:0, 0:0 nebo jednou 1:1. nevím, na čem jede, ale chci toho aspoň kilo

Reagovat
santini

neviem na čom šlapeš ty, ale tiež chcem toho aspoň kilo keď niekto povie o inom, že má ofenzívny prejav, neznamená to, že každý zápas vyhrá 5:0. Videl si aspoň jeden z posledných zápasov Celty? Takmer vždy sme boli lepší, vytvárame si veľké množstvo šancí, tlačíme a potom inkasujeme... Túto sezónu máme naozaj výborný ofenzívny prejav, akurát doplácame na nepremieňanie šancí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele