17. kolo
03.01.2015 20:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Elche CF - Villarreal CF 2:2

Villarreal sice skvěle začal, ale nakonec si odváží jen bod. V prvním kole po vánoční přestávce se znovu potvrdilo, že ani dobrý začátek neznamená tři body. Villarreal nastřílel domácímu Elche dvě branky ještě během prvních dvaceti minut, ale domácí tým se trefil také dvakrát. Druhý poločas už se pak jen dohrával.

Villarreal byl v zápase s Elche jasným favoritem. A rozhodně měl v úmyslu získat tři body, čemuž odpovídala i základní sestava. Do ní se vměstnali Denis Čeryšev, Ikechukwu Uche i hvězdný talent Luciano Vietto. Elche postavilo do útoku trojici Víctor Rodríguez, Garry Rodrigues a vysunutý hrot jménem Jonathas. Elche bylo jasným outsiderem, ale i jako poslední tým La Ligy dokázalo Villarreal zastavit. Ten je nyní na šesté příčce, ale pátá Valencia má stejný počet bodů a ještě zápas k dobru.

Do pokutového území Villarrealu se první ostrý centr snesl díky aktivitě Pašaliće, ale jeho pokus nebyl příliš přesný a skončil v náručí brankáře Sergia Asenja. Nabíhající útočník Vietto dostal na opačné straně hřiště pěkný centr do vápna, ale nemohl zakončit. Příliš blízko u něj totiž byl bránící Damián Suarez, který mu míč odebral bez větších potíží a zažehnal tím akci hostujícího týmu. Po rohovém kopu Elche se ke střele odhodlal Garry Rodrigues, ale mířil jednak nepřesně a jednak nepříliš razantně.

V desáté minutě se Jonathas na kraji vápna obtočil s míčem u nohy a vypálil, ale brankář Sergio Asenjo s touto variantou počítal a střelu vyrazil. O pouhé dvě minuty se Villarreal ujal vedení, ačkoli rozhodně nebyl lepším týmem. Stačila mu ale jedna povedená rána. Kanonýr Luciano Vietto přitahuje po právu velkou pozornost mnoha předních evropských klubů a dnes opět ukázal, že jej jeho pověst předchází. Vstřelil totiž svůj jedenáctý letošní gól ve všech soutěžích dohromady. Mnoho umu k tomu nepotřeboval, neboť jen nastavil nohu přesnému centru přes celou šíři pokutového území a doklepl míč do sítě - 1:0 pro Villarreal.

Další šok si pro domácí tým hosté připravili o pouhých pět minut později, když střelu Gaspara ještě polský brankář Tytoń vyrazil, ale na dorážku pohotově zakončujícího Ikechukweho Ucheho již nárok neměl - 2:0.

Po pětadvaceti minutách se předvedli i domácí hráči, kteří se chtěli vrátit do závodu o tři body. Garry Rodrigues s míčem u nohy postupoval až k vápnu, tam si všiml nabíhajícího spoluhráče Jonathase a předložil mu míč. Jonathas přetlačil v osobním souboji svého strážce a Sergio Asenjo se natahoval po míči marně - 2:1.

Villarrealu stačila opět jedna akce na to, aby se míč dostal od Luciana Vietta k Uchemu, který mohl pálit. Jenže do cesty se mu postavil nejblíže stojící protihráč a míč vyrazil. O minutu později přišla další skvělá akce Luciana Vietta, který si přehodil brankáře Tytońe, ale před brankovou čarou míč vykopl Lombán! A to byl dost možná klíčový okamžik večera, protože o pouhou minutu později se Víctor Rodriguez dostal za vápnem k míči, tvrdě vypálil a trefil přesně vzdálenější tyč. Od ní se míč dokutálel za brankovou čáru - 2:2.

Atraktivní první poločas skončil, ale ten druhý už na jeho kvalitu nenavázal. Na jeho začátku se Pašalić s míčem dostal až do vápna, ale v něm nemířil přesně. O pět minut později Čeryšev vypálil z veliké vzdálenosti, ale brankáře Tytońě nepřekonal. Villarreal nicméně svůj tlak stupňoval. Vietto dostal úžasný vysoký balón od Ucheho přímo do běhu, jenže brankáře Tytońě opět neprostřelil. Dvacet minut před koncem druhé půle se na hřiště dostal také mladík Dos Santos, ale ani on se do hry příliš často nedostal. Deset minut před koncem utkání Jonathas vypálil před hranicí vápna, ale brankář Sergio Asenjo už zasahovat nemusel, neb Jonathasova rána mířila těsně vedle.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

U Tipsportu vsadil nějaký borec cca. 27 litru na 1,skursem 4,25.Co udělal Tipáč?Zvýšil kurs.Nedivil by ch se tomuto tipu.V minulém kole venku tak nějak nad plán porazili Atletico.,tak proč nepotrápit sázkaře ještě více,že? .Zadarmo to určitě nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

borec budem, až mi to výjde, zatial som ...

Reagovat
scholes18

Reagovat
smazaný uživatel

5,15

Reagovat
smazaný uživatel

1 to nakonec nebyla ,ale i tak měl zápas docela zajímavý vývoj.Ví někdo jaký byl kurs na livku v 35. minutě?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele