14. kolo
06.12.2014 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Elche CF - Atlético Madrid 0:2

Atlético Madrid zvládlo svůj výlet do Elche a tamní celek porazilo o dvě branky. O ty se postaral José Giménez a také kanonýr Mario Mandžukić, který ve druhé půli vstřelil svůj šestý gól v letošním ročníku Primera Division. Elche sice bojovalo, ale Atlético bylo nad jeho síly.

Atlético se muselo vyrovnat se ztrátou několika klíčových hráčů. Do základní sestavy se tak dostal mladík Gimenéz, na hrot se postavilo duo Antoine Griezmann a Mario Mandžukić. Jejich pokusům měl čelit polský brankář Tytoň. A ten měl práci prakticky od úvodních minut.

Už ve druhé minutě se k míči dostal turecký záložník Arda Turan, který však mířil jen do prostoru, kam včas Tytoň doskočil. Po chvíli vyzval polského soupeře k práci také španělský talent Koke, který proběhl po straně a vypálil. A když už se před brankářem objevil osamocený Mario Mandžukić, splnil si svou obrannou povinnost Lombán, který soupeře čistě odstavil od míče.

Atlético nenapadalo rozehrávku soupeře tak aktivně, jak jsme na to zvyklí, ale možná to byla jen vyčkávací taktika. Právě ve chvíli, kdy se hráči soupeře osmělovali, se Atlético bleskurychle ujalo vedení. Po sprintu Siqueiry dostalo Atlético šanci rozehrávat rohový kop. K němu se postavil Koke, rozehrál jej nakrátko a našel Ardu Turana. Secvičený signál pokračoval Turanovým centrem do vápna, kde byl připravený stoper José Gimenéz - 1:0.

Domácí Elche stále častěji kombinovalo na půdě soupeře, ale hosté se vždy ubránili. Až po půlhodině hry mohlo být málem srovnáno. Brankář Moyá měl co dělat, aby zlikvidoval další šanci. Do brány se mu totiž snesl střílený centr a hostující brankář s velkou porcí štěstí vyškrábl míč na roh! Atmosféra začala houstnout a k vidění bylo několik ostrých zákroků. Po dalším takovém se strhla strkanice mezi Jonathasem a Raulem Garciou, kterou musel sudí Iñaki Vicandi Garrido uklidňovat za pomocí karetního trestu.

Druhý poločas začal v trochu více fotbalové pozici. Pět minut po změně stran totiž do vápna Atlética putovala nahrávka na nabíhajícího Jonathase, ale vše zmařil včasným zákrokem obránce Diego Godín. Na opačné straně Turan napřáhl ke střele, se kterou Tytoň neměl velké problémy a v pohodě ji chytil. Ani polský brankář už ale nezasáhl proti střele Maria Mandžukiće, který se prosadil ve vápně po nahrávce od Gabiho a stanovil vedení Atlética na 2:0.

Elche chtělo zareagovat co možná nejrychleji, ale nedařilo se mu. Jonathas se dostal do zakončení, jeho střela byla ale odražená na roh. Poté se ke slovu dostal opět Turek Arda Turan, který se uvolnil, dostal se s míčem až do vápna a jeho střelu z úhlu musel Tytoň s námahou vyrážet před sebe. Tam už ale nebyl nikdo, kdo by míč vrátil do sítě. K zakončení se na opačné straně dostal i Rodriguez, který vystrašil hostujícího brankáře střelou, která jen o několik málo centimetrů minula jeho tyč!

O chvíli později se do šance hnal Antoine Griezmann, ale míč si zbytečně moc předkopl a neměl dostatek klidu na přesné zakončení. Pět minut před koncem dostal francouzský talent Antoine Griezmann dobrý pas za obranu, ale rozhodl se počkat na nabíhající spoluhráče, čímž celou akci zastavil. Po dvouminutovém nastavení tak bylo jasné, že spokojenější odcestují domů hosté. Těm patří v neúplném kole La Ligy druhé místo, ale třetí Barcelona má zápas k dobru.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele