4. kolo
21.09.2014 19:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Córdoba CF - Sevilla FC 1:3

I díky dvěma zásahům Carlose Baccy se Sevilla udržela na špici ligové tabulky skrze výhru 3:1 na hřišti nováčka z Córdoby. Mezi branky kolumbijského útočníka se ještě vklínil Stéphane Mbia a domácí zásluhou Borjy Garcíi Freireho jenom korigovali, tento soupeř byl jednoduše nad jejich síly.

Loňští šampioni Evropské ligy ukázali, že s aklimatizací zpět na ligové trávníky nemají problém. A tak zatímco kluby jako Dortmund, Liverpool nebo Athletic nečekaně po své účasti v evropských pohárech na domácí scéně podlehli papírově slabším soupeřům, Andalusané do zápasu vlétli ve vší parádě. Brzy za svou snahu také dostali odměnu v podobě gólu Baccy zblízka po dobré přihrávce Aleixe Vidala.

Brankář Sevilly Sergio Rico, jenž si prozatím drží pozici jedničky navzdory návratu Beta po zranění, se musel poprvé vytáhnout v jedenácté minutě, kdy likvidoval nebezpečný centr Iňiga Lópeze. Po půlhodině hry pak jen sledoval, jak Federico Cartabia poslal svůj přímý kop z třiadvaceti metrů nad bránu. Do konce první půle již žádná další branka nepadla, Sevilla si svůj vydobytý náskok zkušeně hlídala.

Po změně stran to byli znovu hosté, kdo vstoupil do druhé půle odhodlaněji. V osmapadesáté minutě pak musel Juan Carlos vyboxovat Baccův povedený lob, aby udržel svůj celek alespoň na dostřel jediné branky. Když pak Rico o devět minut později zvládnul odolat dalekonosné ráně Ábela Gómeze ze standardní situace, udeřila Sevilla podruhé. Centr Denise Suáreze z levé strany našel na hranici malého vápna Mbiu, jenž podobně jako ve čtvrtek proti Feyenoordu skóroval razantní hlavičkou.

Sedm minut před koncem sice vzkřísil naději nováčka García, ovšem jakékoli spekulace utnul znovu Bacca, jenž v osmaosmdesáté minutě proměnil pokutový kop, nařízený za faul Pantice na Vitola. Sevilla se tak alespoň na pár hodin dostala dokonce na průběžné první místo ligové tabulky a pokračuje ve skvělém vstupu do nové sezony. To Córdoba stále čeká na svou první výhru a s dvěma body se krčí na předposledním místě.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele