9. kolo
25.10.2014 22:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Córdoba CF - Real Sociedad 1:1

Mizérie Realu Sociedad se protahuje přinejmenším o další kolo. V sobotním večerním utkání s poslední Córdobou totiž svěřenci Jagoby Arrasateho pouze remizovali 1:1, když vyrovnávací branku inkasovali až v samotném závěru.

Užuž se zdálo, že si baskický celek připíše své druhé ligové vítězství v letošní sezoně, když se v první půli prosadil Iňigo Martínez a od té chvíle dlouho zůstávalo skóre neměnné. Pouhé tři minuty před koncem však využil odrazu míče od tyče Xisco, dorazil míč do sítě a vybojoval Córdobě v tu chvíli nadmíru cenný bod. Domácí se tak posunuli alespoň na osmnácté místo, byť se stejným počtem bodů jako Levante s Elche, které se nachází pod nimi. Sociedad je na tom jen o jediný bod i místo lépe.

Úchvatné zmrtvýchvstání klub ze San Sebastianu v zápase s Realem Madrid, kdy domácí celek zvítězil, přestože již prohrával 0:2, se nyní zdá být hluboko zapadlé v propadlišti dějin. Pouhé dva body z posledních šesti ligových kol mají za následek, že trenér Arrasate má svou pozici v klubu čím dál více nahnutou. Přitom scházelo málo, aby se dnes hráčům i funkcionářům baskického celku spalo podstatně lépe...

Hned ve dvaadvacáté minutě se totiž prosadil španělský reprezentant Iňigo Martínez, když doklepl na zadní tyči Canalesův kroucený přímý kop, který ještě po cestě přizvedl hlavou Carlos Vela. Nic víc, co by stálo za zmínku, první poločas ani nepřinesl, a nedá se říci, že by druhá pětačtyřicetiminutovka byla o poznání lepší. Nabídla však přece jen o trochu více vzruchu před brankami obou týmů.

Nejprve zblízka vůbec netrefil branku Gonzalo Castro a Sociedad tak kriticky neuspěl při snaze pojistit své vedení. Córdoba kontrovala střídajícím Xiscem, jenž v třiašedesáté minutě trestuhodně selhal v zakončení a ze skvělé pozice pálil mimo. Když už se zdálo, že tato šance bude domácí celek stát jakoukoli šanci bodovat, napravil sám provinilec své dřívější zaváhání. Tři minuty před koncem totiž Fede Cartabia poslal k brance hostů centr, který skončil na brankové konstrukci, a odražený míč spadl přímo k někdejšímu útočníkovi Deportiva La Coruňa či Newcastlu. Xisco v tu chvíli nezaváhal, rázně míč napálil do sítě a rozradostnil všechny domácí příznivce.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
RS

Arrasate ven

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele