17. kolo
05.01.2015 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Córdoba CF - Granada CF 2:0

Máme tady teprve začátek ledna a Córdoba již dokázala vyrovnat svůj počet vítězství z minulého kalendářního roku. V pondělní dohrávce Primera División totiž na domácí půdě svěřenci Miroslava Djukiće přehráli v malém andaluském derby Granadu jednoznačně 2:0. Branky Nabila Ghilase s Florínem Andonem znamenají, že Córdoba dokonce svého soupeře předskočila v ligové tabulce.

Přesto domácí celek zůstává stále v sestupovém pásmu, byť nyní už jen s pouhou jednobodovou ztrátou na záchranu. Po špatném zakončení roku minulého (prohra 5:0 s Barcelonou) vstoupili córdobští do utkání patřičně nabuzení a zásluhou Ghilase se brzy ujali vedení. Útočník, jenž na jihu Španělska působí na hostování z portugalského Porta, nejprve v páté minutě přestřelil, ovšem nedlouho poté skvěle usměrnil prudký nákop nazdařbůh z kopačky Patricka Ekenga za záda bezmocného brankáře Oiera. Byl to již jeho pátý gól sezony.

Granada se poté snažila dostat zpět do zápasu, jenže utrpěla další ztrátu, když ze hřiště odkulhal její útočník Alfredo. Dvě minuty před odchodem do kabin navíc místo vyrovnání přišel druhý gól domácích, neboť Andone využil přesného centru Federica Cartabii a na zadní tyči dorazil míč zblízka do odkryté branky.

Po změně stran se nešťastně zranil také ofenzivní tahoun Córdoby Ghilas, ovšem v tu chvíli již nebylo nutné střílet další góly, nýbrž ubránit nabyté vedení. Za hosty pokoušeli štěstí střelami zdálky Ivan Riki a Javi Márquez, neúspěšně. Granada tak vyšla střelecky naprázdno, odjíždí domů s prohrou 2:0 a nadále čeká na své první ligové vítězství od října loňského roku.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele