26. kolo
09.03.2015 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Córdoba CF - Getafe CF 1:2

Už už se zdálo, že Córdoba dokráčí k vítězství, když v 78. minutě vsítil branku na 1:0 Florin Andone. Domácí však náskok ztratili v samém závěru zápasu po vlastním gólu Fede Vica a brance Juana Rodrígueze v nastavení. Poslední tým tabulky tak utrpěl sedmou porážku v řadě, Getafe poskočilo na dvanáctou příčku.

Navzdory tomu, že se potkaly dva týmy ze spodní poloviny tabulky, nabídl první poločas velmi zajímavou podívanou. Hned v 9. minutě se po chaosu před brankou domácích dostal k dorážce Álvaro, ale domácí gólman míč nakonec odklidil do bezpečí. Rozhodčí při této akci pravděpodobně okradl Getafe o penaltu neboť Crespo zahrál v pádu rukou, hra však pokračovala dále.

Další zajímavé akce přišly po dvaceti minutách hry. Domácí Ekeng vyslal na zteč dlouhým míčem Ghilase, jenže alžírskému útočníkovi střela vůbec nesedla. Na druhé straně vyslal po narážečce se Sarabiou nebezpečnou střelu Pedro León. Vzápětí po něm pálil na opačné straně hřiště domácí Carabia, jeho technická střela ale rovněž skončila vedle. Ofenzívní fotbal pokračoval, v 36. minutě se zapotil hostující gólman Guaita, jenž vytlačil dobrou střelu Campabadala nad břevno, a o dvě minuty nato musel likvidovat přízemní pokus Bebého.

Po změně stran se tempo hry uklidnilo a šancí výrazně ubylo. Přibylo faulů a na pořádnou akci si diváci museli počkat až do 69. minuty. To domácí García vysunul za obranu střídajícího Andoneho, proti němuž ale na hranici sebeobětování vyběhl Guaita. Míč tak mohli Madridští odvrátit do bezpečí. Zasloužené branky se Córdoba dočkala v 77. minutě. Ekeng vybídl do sprintu Florina Andoneho, ten si obhodil obránce Nalda a nekompromisně propálil vše, co stálo před ním - 1:0!

Dobře odpracovaný zápas ze strany zelenobílých ale zhatil jejich kolaps v závěrečných minutách. V 87. minutě dal Fede Vico nádhernou branku patičkou, na svůj oblouček za padajícího brankáře Saizara však nebude vzpomínat v dobrém, neboť znamenal pro Getafe důležitou vyrovnávací banku - 1:1! Córdoba se hnala za druhým gólem, místo toho ale zanedlouho opět inkasovala. Ve druhé minutě nastavení se po rohovém kopu Sarabii dostal k hlavičce Juan Rodríguez, který přesnou střelou k tyči pečetil dokonalý obrat svého týmu - 1:2! Na další zvrat už nezbyl čas a Getafe si tak nakonec z Córdoby veze šťastnou výhru.

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 nebo 1:1 a hnusnej fotbal

Reagovat
hradec

Córdoba CF 1:1 Getafe CF

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele