36. kolo
10.05.2015 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - Sevilla FC 1:1

Naděje Sevilly na kvalifikaci do Ligy Mistrů skrze domácí soutěž nabraly po šestatřicátém kole pořádnou trhlinu, neboť Andalusané uhráli na půdě Celty Vigo pouze remízu 1:1. V osmé minutě sice hosty poslal do vedení Kevin Gameiro, jenže Celta se nevzdala, vydržela v herní dominanci a nakonec se dočkala vyrovnání, byť poněkud kontroverzního kalibru.

Po jednom z pádů Charlese v pokutovém území Sevilly totiž rozhodčí sáhnul k píšťalce a odpískání penalty, kterou Santi Mina bezpečně proměnil. Remíza pro Sevillu znamená, že se jí nepovedlo ukrojit tříbodovou ztrátu na čtvrtou Valencii, která má navíc při případné dělbě bodů se Sevillou i lepší vzájemné zápasy.

Dvě kola před koncem ligy tak mohou Andalusané směle upírat hlavní pozornost k Evropské lize, jejíž vítěz poputuje příští rok automaticky do slavnější milionářské soutěže. Díky úvodní domácí výhře 3:0 nad Fiorentinou se tak nejspíš o osudovém spojení Sevilly a Ligy Mistrů rozhodne ve finálovém zápase.

Celta sice povětšinou držela míč na svých kopačkách po celý zápas, ovšem sevillští jim toto privilegium rádi přenechávali a soustředili se především na rychlé protiútoky. První vlaštovkou byla kombinace Iaga Aspase s Gameirem, jenž prudce vypálil a křižnou ranou poslal hosty do vedení. Chvíli nato mohl francouzský útočník dokonce přidat zásah číslo dvě, avšak tentokrát mu tento záměr překazil pozorný brankář Sergio Álvarez.

Celta se po zbytek poločasu trápila s finální fází, která opakovaně končila na hranici pokutového území, kde stejně tak opakovaně padal k zemi Charles, marně se domáhaje odpískání pokutového kopu. Útočník Celty měl také největší šanci poločasu, jenže místo relativně snadné gólové hlavičky po Minově milimetrovém pasu dokázal Charles trefit míč mimo tři tyče.

Hosté se i nadále spokojili s kontrolováním nabytého náskoku s občasným smrtícím brejkem, jak ukázala další šikovná kombinace Aspase s Gameirem, byť zakončení druhého jmenovaného tentokrát postrádalo přesnost. Další výtečná šance poté připadla Alejandru Arribasovi po Suárezově centru, ovšem jeho hlavičkový pokus skončil pouze na brankové konstrukci. Do šaten se tak šlo za vedení Sevilly 1:0.

Po změně stran se obraz hry změnil pramálo. Hlavní rozdíl byl v obměkčení rozhodčího, jenž nečekaně sedl na lep dalšího Charlesova teatrálního pádu k zemi po souboji s Arribasem a rozhodl se udělit pokutový kop ve prospěch Celty. Mina nabídnutou příležitostí nepohrdl. Sevilla rázem musela procitnout z letargie, jenže získat vedení zpět se jí již ve zbytku utkání nepodařilo.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas tipem EF.

Reagovat
smazaný uživatel

s

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele