33. kolo
26.04.2015 21:00 CET
2 : 4
(2:3)

Reportáž

Celta Vigo - Real Madrid 2:4

Real Madrid v dramatickém zápase porazil Celtu Vigo na jejím hřišti 2:4 a stále ztrácí na první místo dva body. Real vyhrál první půli těsně 2:3 díky brance Rodrígueze a v druhém dějství dal pečeť na vítezství Los Blancos Hernández. Celta zůstane i přes dobrý výkon na devátém místě.

Celta zahájila zápas proti oslabeným evropským šampionům bez bázně a hany a jejich aktivita byla dokonce oceněna vedoucí brankou. V 10. minutě se do vápna hostů prokličkoval Nolito a přízemní střelou k tyči otevřel skóre - 1:0! Bílý balet se ale nepříznivým vývojem nenechal zviklat a zanedlouho přišla odpověď. Psala se 16. minuta, když Ronaldo pronikl do vápna Viga a nadělal před gólmanem Álvarezem obrovský zmatek. Domácí obrana odvrátila míč jen k nohám Toniho Kroose, jenž následně propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1!

Real od té chvíle dominoval, zatlačil svého soupeře a zanedlouho obrátil vývoj utkání. Ve 24. minutě vedla k úspěchu Realu kombinace Rodrígueze a Hernándeze, když druhý jmenovaný ve vápně tvrdou ranou z úhlu prostřelil Álvareze - 1:2! Celta hnána svými fanoušky nesložila zbraně a s dávkou štěstí udržela s favoritem krok. Nebyla ještě odehrána ani půlhodina hry a počtvrté se měnilo skóre. Santi Mina se dostal do trháku a tváří v tvář Casillasovi sice trefil tyč, ovšem balón se odrazil přímo k němu a teprve devatenáctiletý odchovanec Viga tak mohl bez problémů napálit míč do sítě - 2:2!

Madridští však vytáhli z rukávu ještě do přestávky jeden trumf. Ronaldo ještě ve 41. minutě napálil jen tyč, ale na jeho neúspěch dal zapomenout o tři minuty později James Rodríguez. Ten po přihrávce právě portugalského kanonýra s lehkou tečí domácí obrany prostřelil bezmocného Álvareze - 2:3!

Domácí gól do šatny nepoložil, na začátku druhé půle byli naopak aktivnějším mužstvem. V 50. minutě zkoušel Santi Mina obloučkem přehodit Casillase, ale mířil mimo. O čtyři minuty později pak střílel Orellana, s jehož přízemním pokusem si ale hostující brankář poradil. Stejný hráč se pak pokusil vymodlit si penaltu při střetu s Kroosem, ale píšťalka sudího Montera zůstala správně němá.

Real hrozil z brejků, jako třeba v 62. minutě, když Ronaldo našel ve vápně Hernándeze, který však těžký míč poslal vysoko nad. Celta hrála sympaticky, ale vyložené šance nepřicházely a Real tak mohl trestat. V 69. minutě Ramos excelentním centrem vyslal na zteč Hernándeze, jenž si míč báječně zpracoval a vsítil svou druhou branku v utkání - 2:4!

Celta se ještě snažila se zápasem něco provést, ale kvalita Realu byla jednoduše nad jejich síly. Navíc Ancelotti v závěru vsadil jednoznačně na defenzívu, když Hernándeze nahradil Pepe. Srdnatý výkon domácího celku tak už k ničemu nevedl a Real si důležitou výhru pohlídal. Jedinou komplikací byla v závěru zápasu žlutá karta pro Ramose, jenž si tak nezahraje v příštím kole.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
valloire

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

(reakce na ahoj17)

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
boryland

2:1.............

Reagovat
smazaný uživatel

0:2Alebo 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 jasná výhra ne tam včera podělaná plzeň

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele