31. kolo
11.04.2015 22:00 CET
6 : 1
(4:1)

Reportáž

Celta Vigo - Rayo Vallecano 6:1

Rayo Vallecano na půdě Celty Vigo tvrdě narazilo a poroučí se s debaklem 6:1. Hrdinou večera se stal mladičký útočník Santi Mina, jenž se postaral hned o čtyři góly domácích, přestože do té chvíle neskóroval za celou dosavadní sezonu ani jedinkrát.

Vše načal hned v první minutě Manucho, jenže výborný nástup hostí brzy uhasil vyrovnáním Larrivey, jehož ještě do poločasu doplnil Mina, a oba hráči následně gólově udeřili ještě jednou. Po změně stran pak mládežnický reprezentant Španělska do jedenadvaceti let dokonal hattrick a navíc přidal i branku číslo čtyři, čímž Celtě zajistil nejvyšší vítězství sezony. Vigo tím zároveň stáhlo náskok Raya v ligové tabulce na rozdíl jediného bodu a stále zůstává pevně ve hře o umístění v horní polovině tabulky.

Vallecano v minulém kole předvedlo vysoce kvalitní výkon proti favorizovanému Realu Madrid, i když nakonec prohrálo 2:0. Tentokrát se hosté trefili okamžitě po třiadvaceti vteřinách hry zásluhou Manucha, jenž hlavou zavěsil do sítě centr Adriána Embarby. Chvíli nato Embarba další kvalitní pobídkou dostal k zakončení Amayu, ovšem tentokrát již brankář Álvarez stihnul zasáhnout.

Celta k vyrovnání potřebovala pouze šest minut. Nolito si nejprve pohrál s Amayou a poslal míč Larriveyovi, aby jej pohodlně uklidil za brankovou čáru. Argentinský útočník dříve působil právě v dresu svého sobotního soupeře, a tak se jal po vstřeleném gólu nijak neoslavovat. Ve zbytku bláznivé první půle se šance střídaly na obou stranách a po dvaceti minutách znovu udeřili domácí. U zrodu gólové akce byla znovu oku lahodící technická finesa z kopačky Nolita, který zaměstnal hned čtveřici hráčů soupeře a vytvořil tím prostor Minovi, aby z hloubi šestnáctky bez potíží skóroval.

Paco Jémez již v tu chvíli bleskově zareagoval na zjevně nefungující herní systém, který do zápasu vyslal, a v sedmadvacáté minutě provedl hned dvojí střídání. Neobvyklý tah však ovoce nepřinesl. Nejprve se podruhé trefil Larrivey z dorážky střely aktivního Nolita a pak pět minut před odchodem do šaten přehodil brankáře Toňa Mina po vydařené kolmici Krohn-Dehliho. Do šaten se tak šlo za jednoznačného stavu 4:1 pro Celtu.

Hned pět minut po změně stran navíc hosté lovili míč ze sítě popáté, když Orellanův centr sebral ze vzduchu Mina a dokonal svůj nečekaný hattrick. Mladičký útočník se ani v tu chvíli nezastavil a záhy využil další perfektní přihrávky Nolita, obešel Toňa a zasunul míč do prázdné brány. V tu chvíli zbývalo do konce zápasu stále dost času na to, aby se z debaklu stala přímo ostuda, avšak Celta již další gól nepřidala. Nolito totiž trefil jen brankovou konstrukci a Toňo alespoň trochu podržel při šancích Larriveye s Orellanou. Přesto je výsledek 6:1 navýsost vítanou vzpruhou pro domácí do závěru sezony.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele