38. kolo
23.05.2015 18:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Celta Vigo - Espanyol Barcelona 3:2

Celta Vigo předvedla domácím fanouškům skvělou podívanou. V heroickém výkonu dokázala porazit Espanyol Barcelona poměrem 3:2 přesto, že většinu utkání hrála v oslabení! Za domácí se prosadili Mallo, Cabral a Nolito, zatímco hostům daly naději trefy od Garcii a Stuaniho.

Od prvních minut se hrál poměrně svižný fotbal a oba celky se snažily. Ke střele z větší vzdálenosti se dostal Lucas Vázquez, ale mířil hodně mimo tři tyče. Dva útočné hroty Espanyolu Barcelona, Stuani a Garcia, se snažily o hezkou kombinaci, jenže obrana domácího týmu s jejich úmysly neměla pochopení. Po deseti minutách se na opačné straně hřiště prezentoval zajímavou individuální akcí Fabián Orellana, který dokonce zakončil poměrně razantní střelou. Brankář Kiko Casilla byl připraven a míč lapil do své moci.

Po čtrnácti minutách se domácí celek dostal do zakončení poté, co z hranice velkého vápna pálil Nolito. Jeho ránu ještě tečoval jeden z obránců soupeře, ale míč se následně dostal k Joaquínovi Larriveyovi, jehož zakončení mířilo těsně vedle. I kdyby branku vstřelil, neplatila by. Stál totiž v ofsajdu. Johny se pokusil o střelu o několik minut později, avšak s podobným výsledkem. Po dvaceti minutách se do obrovské šance řítil hostující Sergio Garcia, který utíkal sám na brankáře Alvareze. Ten jej musel zastavit jen za cenu faulu, za což viděl po právu červenou kartu!

Nahradil jej brankář Rubén Blanco, kterému udělal na hřišti místo Joaquín Larrivey. K míči se po nařízení penalty postavil zkušený zakončovatel Sergio Garcia a poslal nováčka v brance na druhou stranu - 1:0 pro Espanyol.

Hosté se pokoušeli vstřelit další branku a velmi blízko k tomu měli po půlhodině, kdy pálil Stuani. Ten se dostal do velkého vápna, tam se skvěle uvolnil a vystřelil z otočky. Následně se střelec první branky Garcia dostal k zakončení z levé strany, avšak pálil těsně vedle! Celta Vigo srovnalo o chvíli později. Kroh-Dehli poslal parádní kolmici za obranu, na hranici penalty se tak dostal k míči Santi Mina a vypálil. Jeho ránu ještě brankář Kiko Casilla vyrazit dokázal, ale na dorážku Huga Malla už neměl nárok.

I druhý poločas začali hosté lépe. Dvě minuty po změně stran si do pokutového území soupeře naběhl Stuani, kterého vybídl krásnou nahrávkou za obranu Sergio Garcia. Stuani ještě lépe zakončil a lobem překonal brankáře Blanca. Po hodině hry se ale Celta nadechla ke skvělé šanci, kterou také po zásluze proměnila. Skvělý Nolito dostal dostatek času na to, aby si srovnal míč a krásným centrem našel hlavu Gustava Cabrala!

Patnáct minut před koncem nastřelil Moreno tyč! A o chvíli rozhodl o třech bodech pro Celtu Nolito, který z brejku počkal na kraji vápna a krásnou ranou obstřelil brankáře Espanyolu!

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele