27. kolo
14.03.2015 22:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Celta Vigo - Athletic Bilbao 1:2

Cesta Athleticu směrem vzhůru pokračuje i v sedmadvacátém kole, kdy Baskové dokázali zvítězit na půdě Celty Vigo 2:1. Tytam jsou možné sestupové obavy, čtvrtým vítězstvím v řadě se celek z Bilbaa naopak přiblížil na dostřel sedmé Malagy, která však má kromě pětibodového náskoku také zápas k dobru.

Pozornost na sebe během večerního utkání stihnul rázně strhnout hostující stoper Mikel San José, jenž nejprve podtrhl výtečný vstup Athleticu do zápasu, když navýšil skóre po Adurizově penaltě na 2:0, ovšem v závěru zápasu se kvůli dvěma obdrženým žlutým kartám nechal vyloučit. Ani tato komplikace však nakonec svěřence trenéra Valverdeho body nestála, přestože Celta zvládla zdramatizovat nepříznivě se vyvíjející utkání brankou Joaquína Larriveye.

Bez ohledu na výsledek zůstávají oba týmy v daleké vzdálenosti od sestupového pásma, avšak z pohledu Celty dost možná za pár ligových kol nebude pořádně o co hrát mimo profesionální čest, zatímco Athletic se touto výhrou znovu nabudil k nenápadným pohárovým ambicím. Cesta k nim je sice dlouhá, ale jestli čtvrtý tým loňského ročníku Primera División zvládne pokračovat ve své vítězné šňůře, není vůbec nereálná.

O tom, kdo měl do sobotního zápasu lepší vstup, brzy nebylo pochyb. Hned v sedmnácté minutě se navíc hosté i ujali vedení a šťastným střelcem nebyl nikdo jiný než útočník Aritz Aduriz. Jednoznačně nejlepší a nejspolehlivější kanonýr Basků proměnil pokutový kop přesnou ranou do levého rohu branky poté, co se ve vlastním pokutovém území provinil faulem Augusto Fernández.

Hrotový útočník Athleticu měl navíc brzy poté i prsty v druhé brance večera. Tentokrát se sice jeho hlavička po Beňatově rohovém kopu pouze skončila na brankové konstrukci, ovšem San José dokázal odražený míč pohotově zblízka dorazit do sítě na 2:0. Zaskočená Celta se pořádně dostala do zápasu až čtvrthodinu po změně stran, kdy se podařilo snížit zpět na rozdíl jediné branky Larriveyovi. Domácí šutér těžil z dobré přihrávky Fabiana Orellany a váhavé obrany hostů při odvracení centrovaného míče, aby bez potíží překonal brankáře Iraizoze.

Když pak v pětaosmdesáté minutě uviděl San José druhou žlutou kartu, schylovalo se ještě k pořádnému dramatu, ovšem Athletic si závěr zápasu přece jen zvládl pohlídat a veze si z Galicie na sever Španělska všechny body za výhru 2:1.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele