8. kolo
19.10.2014 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 2:0

Atlético Madrid se vrátilo na vítěznou vlnu a přehrálo v domácím prostředí Espanyol 2:0. Obecně vyrovnané utkání rozhodly až tradičně silné standardní situace Simeoneho mužstva, které se díky výhře posunulo na čtvrtou příčku jen bod za Realem Madrid. Espanyol po utnutí čtyřzápasové série bez porážky spadl na místo jedenácté.

Střelba branek je pro obhájce ligového titulu vůbec docela oříšek po celou novou sezonu. Do nedělního poledne na stadionu Vicenteho Calderóna ‚Atleti‘ nastříleli pouze sedm gólů za stejný počet zápasů. Ve stejném duchu pak pokračovali i v zápase s Espanyolem, kdy sice během první půle měli převahu i několik slibných šancí, jenže pokaždé je zradilo zakončení. Hosté se užuž viděli s výhodnou bezbrankovou remízou v šatně, jenže dvě minuty před odchodem do kabin se přece jen prosadil domácí Tiago.

Obrana barcelonského klubu nezvládla patřičně odklidit Kokeho rohový kop, za což krutě zaplatila skrze Tiagovo zakončení z hloubi šestnáctky po Gabiho zpětném centru. Po změně stran sice hosté zabrali, ovšem stejně jako Atlético v prvním poločase nebyli schopní své herní dominance využít. Atlético se ve zbytku utkání pokoušelo udeřit z brejků a málem se mu to povedlo, nebýt Mandžukićova slabého zakončení po jinak dobré akci i odstavení Lópeze.

V jednasedmdesáté minutě pak chorvatskému útočníkovi ukázal Mario Suárez, jak se to ve finální fázi dělá. Po dalším rohovém kopu totiž Suárez zůstal na zadní tyči nikým nehlídán a pohodlně uklidil míč do sítě po přizvednutí Josého Gimenéze. Tím veškeré naděje hostů na jakýkoli slibný výsledek povadly a bylo jen otázkou, zda domácí stihnou přidat další góly, nebo ne.

Nejprve pálil do Casillovy náruče Griezmann po dobré kombinaci na jeden dotek s Gabim, a poté někdejší kanonýr Realu Sociedad napálil po přímočarém sprintu pravým krajem hřiště brankovou konstrukci. Samotný závěr si již Atlético pohodlně pohlídalo a závěrečný hvizd rozhodčího Vicandiho Garrida provázely oslavné výkřiky z tribun. Jedinou vadou na kráse tak zůstává gólová nemohoucnost madridské ofenzivy ze hry.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 ( Miranda, Mandžukič)

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele