33. kolo
25.04.2015 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Elche CF 3:0

Atlético Madrid porazilo domácí Elche a do hlavního města se vrací se třemi body. Zatímco v prvním poločase to příliš zajímavý fotbal nebyl, druhých 45 minut nabídlo tři branky a množství akcí. Hrdinou utkání se stal francouzský šikula Antoine Griezmann, který vstřelil dvě branky. Druhým střelcem byl Raul Garcia, který rovněž odehrál skvělý zápas.

Atlético Madrid bylo jasným favoritem utkání s Elche a dokazovala to také sestava, kterou trenér Diego Simeone postavil. Od úvodních minut hrál například Fernando Torres, Koke nebo hvězdný Francouz Antoine Griezmann. Jen lavička zbyla dnes na hvězdu Maria Mandžukiće nebo Arda Turan. Elche vsadilo na defenzivní sestavu, v útoku se pohyboval jen jediný hrot - Jonathas. Podporovat jej měli Rodrigues, Fajr nebo Coro.

Atlético bylo v úvodu zápasu jasně aktivnějším týmem. Ke střele se ale dlouho nemohlo odhodlat. Až po patnácti minutách se skácel k zemi před vápnem Fernando Torres. Zkušený hráč byl faulován, ale ze standardní situace Atlético nic nevytěžilo. García si naskočil na zajímavý centr, ale jeho hlavičku brankář Tytoń vyrazil mimo tři tyče. Po dvaceti minutách se skóre neměnilo a nutno dodat, že Atléticu vázla kombinace. Po pětadvaceti minutách si na centr od rohového kopu naskočil zkušený obránce Diego Godín, ale jeho zakončení mířilo mimo.

Elche také zrovna nepřispívalo k atraktivitě utkání. První zajímavou střelu utkání si Elche připsalo až po třiceti minutách, kdy pálil Coro. Mířil ale mimo. O chvíli později našel ve formě hrající Antoine Griezmann skvělou nahrávkou Fernanda Torrese, který sice postupoval na brankáře Tytoně sám, ale vůbec netrefil jeho bránu!

První poločas nepřinesl mnoho zajímavého a skončil bez branek. Trenér Diego Simeone musel asi v šatně mluvit hodně nespokojeně a hodně nahlas. Jeho hráči si totiž ve druhé půli spravili gólový apetit. Tři minuty po změně stran si za obranu naběhl opět Fernando "EL Niňo" Torres a pálil, ale polského gólmana Tytoně nepřekonal ani napodruhé!

Torres znovu dostal míč do dobré pozice, ale místo střely ještě míč přehazoval na svou silnější nohu, což neměl dělat. Jak se střílejí branky, to mu ukázal až jeho mladší kolega z útoku. Francouzský mušketýr Antoine Griezmann byl ve správný moment na správném místě a dorazil povedenou střelu Raula Garcii - 1:0 pro Colchoneros.

Elche chvíli drželo míč na kopačkách, ale nedařilo se mu dostat se s ním blíž k ohrožení brány mladíka Oblaka. První branku utkání vstřelil Antoine Griezmann po ráně Garcii, který si vše vynahradil po hodině hry. Krásně kroucenou ranou zpoza vápna překonal pozdě zasahujícího brankáře Tytoně. Ten nemohl mít úplně čisté svědomí.

Jak můžeme číst v mnohých tiskovinách z hlavního města, Madrid zachvátila "Griezmánie". A důvod? To předvedl mladý Francouz v dnešním utkání dokonale. Ze slibné posily s velkým potenciálem se stává Pan Nepostradatelný. Patnáct minut před koncem utkání obránci Elche vyrobili další problematickou chvilku pro svého brankáře. Využil toho Saul Niguez, který míč vybojoval a nahrál před bránu. Tam se po míči natáhl Griezmann a vstřelil třetí branku!

Deset minut před koncem utkání Tiago vyslal solidní ránu zpoza vápna, ale té chyběla přesnost. Až v 90. minutě se dostal do zakončení Herrera, jenže brankář Oblak si poradil bez problémů. Atlético je stále třetí, Elche je až na 14. místě.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně atletiko!!! 2:0 zatím prachy už přicházejí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele